Προκήρυξη θέσεων για Τουρκοκύπριους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου


Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις από Τουρκοκύπριους Φοιτητές /Φοιτήτριες για να φοιτήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 2013 στα προπτυχιακά προγράμματά του.

Σημειώνεται ότι για τα πλείστα προγράμματα σπουδών χρειάζεται η πολύ καλή γνώση της Ελληνικής Γλώσσας ενώ αυτή δεν χρειάζεται για τα πτυχία των Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών, των Αγγλικών Σπουδών και των Γαλλικών Σπουδών και Σύγχρονων Γλωσσών.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως υποβάλουν επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος μαζί με τα  σχετικά πιστοποιητικά στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, (Γραφείο Εξυπηρέτησης) στην Πανεπιστημιούπολη Κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, από την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013, η ώρα 2.00μμ το αργότερο.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα αξιολογηθούν από τα αντίστοιχα ακαδημαϊκά Τμήματα και οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα ενημερωθούν γύρω στις αρχές Ιουνίου 2013.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει για πρώτη φορά την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους Τ/Κ να διεκδικήσουν υποτροφία για φοίτηση σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο σε ιδρύματα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014. Το ποσό της υποτροφίας που αφορά στη φοίτηση για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές σε κυπριακά ιδρύματα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης ανέρχεται στις €7,500 διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας στο τηλέφωνο 22 894 021 ή μέσω e-mail στο fm@ucy.ac.cy .




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










270