Προοδευτική Δασκάλων: Υποστελεχωμένα διοικητικά τα νηπιαγωγεία μας

Προοδευτική Δασκάλων: Υποστελεχωμένα διοικητικά τα νηπιαγωγεία μας

Με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών αναφέρει:

«Δυστυχώς για πολλοστή φορά αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο μεγάλο ζήτημα της στελέχωσης των νηπιαγωγείων μας με διευθυντικό προσωπικό, το οποίο με την επέκταση της δημόσιας προδημοτικής και τη δημιουργία νέων τμημάτων έχει μεγιστοποιηθεί.

Όπως και στο παρελθόν, ως Κίνηση έχουμε καταγγείλει δημόσια το ΥΠΑΝ ότι συνεχίζει να παρανομεί, αφού δεν στελεχώνει τα τριτάξια νηπιαγωγεία μας με διευθυντή/τρια, όπως προνοούν οι κανονισμοί λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι ορίζουν τα τριτάξια σχολεία ως πολυδιδάσκαλα.

Αντί αυτού, στις θέσεις των διευθυντών/τριών των νηπιαγωγείων μας τοποθετούνται βοηθοί διευθυντές/τριες και στις θέσεις των βοηθών τοποθετούνται απλοί νηπιαγωγοί, ακριβώς γιατί δεν έχουν δημιουργηθεί νέες οργανικές διευθυντικές θέσεις στην Προδημοτική, παρά τις παλαιότερες συμφωνίες της ΠΟΕΔ με το Υπουργείο Παιδείας. Την ίδια στιγμή, τα νηπιαγωγεία μας εξακολουθούν να εξυπηρετούνται με μόνον 3 ώρες από γραμματειακό προσωπικό, το οποίο «δανείζονται» και στερούν από το  γειτονικό δημοτικό.

Κυβέρνηση και πολιτεία οφείλουν να στηρίξουν εμπράκτως το δημόσιο νηπιαγωγείο, ειδικότερα μετά και την προς τα κάτω επέκταση της υποχρεωτικής ηλικίας φοίτησης. Καλούμε την κυβέρνηση, όπως, προχωρήσει άμεσα σε εφαρμογή της νομοθεσίας για τη διευθυντική στελέχωση των νηπιαγωγείων μας, μέσα από τη δημιουργία των αναγκαίων οργανικών θέσεων διευθυντών/τριών και βοηθών διευθυντών/τριών. Την ίδια στιγμή θεωρείται αναγκαία η στήριξη των νηπιαγωγείων μας με γραμματειακό προσωπικό. Εξίσου σημαντική είναι και η υλοποίηση του κτηριακού προγραμματισμού για ανέγερση νέων αιθουσών διδασκαλίας και νέων νηπιαγωγείων, ενόψει και της υλοποίησης του σχεδιασμού για την προς τα κάτω επέκταση της ηλικίας υποχρεωτικής φοίτησης στην ηλικία των 4 ετών.

Ως Κίνηση θα επιμένουμε στα αρμόδια σώματα της ΠΟΕΔ για δυναμική διεκδίκηση της υλοποίησης των πιο πάνω αιτημάτων, τα οποία πέραν του ότι καλύπτονται από την κείμενη νομοθεσία είναι και αυτονόητα».


Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.