Προοδευτική Κ.Κ. Τεχνικής και KTOEÖS συνδιοργάνωσαν διήμερη δικοινοτική εκδήλωση


«Τεχνική Εκπαίδευση: Πραγματικότητα, Όραμα και Προοπτικές»

Η Προοδευτική Κ.Κ. Τεχνικής Εκπαίδευσης και η KTOEÖS συνδιοργάνωσαν διήμερη δικοινοτική εκδήλωση με θέμα «Τεχνική Εκπαίδευση: Πραγματικότητα, Όραμα και Προοπτικές», στις 30-31 Ιανουαρίου στον Αγρό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προοδευτική Κ.Κ. Τεχνικής Εκπαίδευσης:

«Στο συνέδριο, το οποίο περιλαμβανόταν στο διήμερο, έγιναν παρουσιάσεις και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΤΕΕ) στις δύο κοινότητες. Ακόμα, τέθηκαν οι βάσεις για περαιτέρω  συνεργασία, ώστε να γνωρίσουμε σε βάθος τα εκπαιδευτικά συστήματα του τόπου μας και να συμβάλουμε, όλοι μαζί και ο κάθε ένας ξεχωριστά, στη βελτίωση και ανάπτυξη της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση, πέρα από το συνέδριο, προσέφερε την ευκαιρία σε ε/κ  και τ/κ εκπαιδευτικούς, όπως και στις οικογένειές μας, να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε μαζί. Πέρα από το φαγοπότι και το χορό, διοργανώσαμε διαγωνισμούς ταβλιού και πιλότας, πραγματοποιήσαμε περιήγηση στα χωριά Φικάρδου και Αγρός και επισκεφτήκαμε τη χιονισμένη πλατεία Τροόδους.

Γενικά, περάσαμε ένα πολύ όμορφο σαββατοκύριακο στέλνοντας σε όλους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, το μήνυμα ότι θέλουμε και μπορούμε να κτίσουμε μαζί το κοινό μας μέλλον σε μια επανενωμένη πατρίδα, όπου δε θα υπάρχουν σύνορα στο μυαλό και την καρδιά των παιδιών μας.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα από μερίδα του τουρκοκυπριακού Τύπου

Ως Προοδευτική, καταδικάζουμε για ακόμα μια φορά την ακύρωση της παράστασης της  Δικοινοτικής Χορωδίας που θα διοργανωνόταν από το Λύκειο Στροβόλου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η προσπάθεια σύνδεσης του συμβάντος αυτού από μερίδα του τ/κ τύπου, με την εκδήλωση που συνδιοργανώσαμε με την ΚΤΟΕΟΣ δεν έγινε εσκεμμένα, αλλά από παραπληροφόρηση και ζητούμε άμεσα απολογία και αποκατάσταση της αλήθειας.

Ως οργάνωση, παραμένουμε διαχρονικά σταθεροί και συνεπείς στους στόχους μας. Ειδικότερα σε ότι αφορά στις σχέσεις με τους φίλους Τουρκοκύπριους δείχνουμε και έμπρακτα μέσα από δράσεις, ότι δεν μένουμε μόνο στα λόγια. Οι δυνάμεις που προσπαθούν με κάθε τρόπο να δυναμιτίσουν και να μολύνουν οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για λύση και επανένωση της πατρίδας μας, να ξέρουν ότι θα μας βρίσκουν πάντοτε απέναντί τους. Ακόμα και μετά την πολυπόθητη λύση, να ξέρουν οι φίλοι Τουρκοκύπριοι ότι ως Προοδευτική θα είμαστε και πάλιν μπροστάρηδες και θα επιδιώκουμε την ενδυνάμωση της συνεργασίας μας, ώστε από κοινού να δώσουμε το μήνυμα, σε όλους όσοι προσπαθούν να μολύνουν και φαρμακώσουν την συμβίωση και συμφιλίωση των Κυπρίων, ότι είμαστε ενωμένοι στον αγώνα για ειρήνη και πρόοδο σε αυτό το νησί.

Ευχή όλων μας, οι προσπάθειες που γίνονται για επίλυση του Κυπριακού αυτή τη φορά, που υπάρχει και ευνοϊκή συγκυρία, να καρποφορήσουν. Επιτέλους, η επανένωση και η ειρηνική συμβίωση να πάψουν να αποτελούν ευχολόγιο μα βίωμά μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










170