Προοδευτική Καθηγητών: Ο μεγάλος νικητής των εκλογών


 Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών, με ανακοίνωση της αναφέρει ότι πέτυχε μεγάλη νίκη στις εκλογές των καθηγητών. Κατέγραψε τα ψηλότερα ποσοστά στην Ιστορία της (23,36%) αυξάνοντας ταυτόχρονα τις έδρες της στο Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ από 4 σε 5.

Συνεχίζοντας σημειώνει:

«Η Προοδευτική είναι η μόνη παράταξη που αύξησε τα ποσοστά της σε τέτοιο βαθμό, πράγμα που δεν πέτυχε καμιά άλλη. Οι εκπαιδευτικοί, έστειλαν σαφέστατα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Με την υπερψήφιση της Προοδευτικής, έδειξαν ότι στηρίζουν τις διαχρονικές της θέσεις στα εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά ζητήματα, αλλά ταυτόχρονα δυναμώνουν τη φωνή της Προοδευτικής, έτσι ώστε από καλύτερες πλέον θέσεις, να συνεχίζει ν’ αγωνίζεται για τα δίκαια του κλάδου, την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, την προάσπιση της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης. Έστειλαν το μήνυμα ότι, με μπροστάρη την Προοδευτική, θ’ αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια να πληγούν οι εκπαιδευτικοί και το δημόσιο σχολείο, είτε αυτό λέγεται Παγκόσμια Τράπεζα, Τρόικα, Υπουργείο Παιδείας, επικαιροποιημένα Μνημόνια. Δεν θ’ αφήσουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και λογικές να εδραιωθούν και να ριζώσουν στην παιδεία, γιατί αυτό θ’ αποβεί καταστροφικό για τη νέα γενιά, για ολόκληρη τη κοινωνία.

Η Προοδευτική συγχαίρει τα στελέχη της σε όλες τις Επαρχίες, που δούλεψαν με πρωτοφανή ζήλο, για το δυνάμωμά της, μεταφέροντας τις θέσεις της στη βάση του κλάδου.

Ταυτόχρονα εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όσους την στήριξαν με τη ψήφο τους και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της, μέσα και έξω από την ΟΕΛΜΕΚ, επιδιώκοντας συνεργασίες και συμμαχίες, στη βάση πάντα θέσεων και αρχών, που γνώμονάς τους θα είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον των εκπαιδευτικών, του δημόσιου σχολείου, της παιδείας του τόπου γενικότερα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










129