Προοδευτική Καθηγητών: Προσπάθεια του Υπ. Παιδείας να μην επαναδιοριστούν πολλοί συμβασιούχοι


Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη μεθοδευμένη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας έτσι ώστε μεγάλος αριθμός συμβασιούχων / εκτάκτων να μην τύχουν επαναδιορισμού.

Όπως σημειώνει  «ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού πρόσφατα ενεργοποίησε παγοποιημένη απόφαση για αύξηση μιας διδακτικής περιόδου στους εκπαιδευτικούς, πράγμα που θα άφηνε εκτός εργασίας εκατοντάδες συμβασιούχους. Στη συνέχεια την απέσυρε μειώνοντας το μισθό όλων των εκπαιδευτικών από 0.8% - 2% με τη δέσμευση να μη μείνει κανείς συμβασιούχος αδιόριστος».

Συνεχίζοντας, η Προοδευτική Καθηγητών αναφέρει: «Στις τελευταίες συναντήσεις με το Υπουργείο, επανέρχεται το θέμα και φαίνεται ότι, σύμφωνα και με στοιχεία της ΕΕΥ, ότι 200 περίπου συμβασιούχοι δεν θα επαναδιοριστούν.

Θεωρούμε εμπαιγμό από πλευράς Υπουργείου, από τη μια να μειώνει τους μισθούς για να μην εφαρμόσει την αύξηση της μιας διδακτικής ώρας και από την άλλη να παίρνει μέτρα που δημιουργούν και πάλι πλεόνασμα εκπαιδευτικών για να οδηγηθούν στην αδιοριστία, υπακούοντας ουσιαστικά στις απαιτήσεις της Τρόικας.

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών καλεί τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ - ΠΟΕΔ - ΟΛΤΕΚ σε άμεση και δυναμική αντίδραση αλλά και τους ίδιους τους συμβασιούχους / εκτάκτους σε εγρήγορση.

Οι όποιες αντιδράσεις πρέπει να είναι άμεσες. Το Υπουργείο μεθοδεύει κλείσιμο του θέματος εντός του καλοκαιριού, σε νεκρό δηλαδή χρόνο, για να αποτρέψει αντιδράσεις και να δημιουργήσει τετελεσμένα».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


167