Προοδευτική ΚΦ καταγγέλλει καλπονοθεία στις τμηματικές εκλογές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου


Η Προοδευτική ΚΦ με ανακοίνωση της αναφέρεται στις χθεσινές τμηματικές εκλογές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και καταγγέλλει καλπονοθεία.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

 «Οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας. Οι εκλογές είναι η διαδικασία όπου ο κάθε άνθρωπος αυτής της κοινωνίας αποφασίζει για το ποιος θα τον εκπροσωπεί. Το αποτέλεσμα των όποιων εκλογών πρέπει να είναι αδιάβλητο και ξεκάθαρο. Κάνεις τρίτος δεν έχει δικαίωμα να αλλοιώνει την άποψη των ανθρώπων, με καλπονοθεία.

Η Προοδευτική ΚΦ εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στις τμηματικές εκλογές τους Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Η παρουσία 74 και πλέον επιπλέον ψηφοδελτίων στην κάλπη, δεν έδινε άλλη επιλογή στους 4 εκπροσώπους της Προοδευτικής, από τους 7 στην εφορευτική,  από το να κηρύξουν τις εκλογές νόθες και να ζητήσουν επαναληπτική διαδικασία. Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι, «και τα 74 παράνομα ψηφοδέλτια να αφαιρούνταν από την Προοδευτική η νίκη στις χθεσινές εκλογές είναι αδιαμφισβήτητη με ποσοστά πέραν του 50% και στα τμήματα και στις σχολές».

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας γιατί κάποιοι αποφάσισαν εκ των προτέρων, ότι η τρίτη στη σειρά επιτυχία της Προοδευτικής Κ.Φ, μετά το ΤΕΠΑΚ και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αυτοδύναμη και πανίσχυρη, έπρεπε να αμφισβητηθεί με κάθε τρόπο με ένα καλοστημένο και προμελετημένο έγκλημα.

Φαίνεται δεν αντιλήφθηκαν ότι για την Προοδευτική όταν πλήττεται η δημοκρατία και η απόφαση των φοιτητών, δεν έχει σημασία το ποιος θα είναι πρώτος και δεύτερος. Φαίνεται ότι δεν αντιλήφθηκαν ότι για εμάς δεν έχουν σημασία τα ποσοστά και τα πανηγύρια μπροστά στον απόλυτο σεβασμό στην ίδια την απόφασή των φοιτητών να εκλέξουν οι ίδιοι τους εκπροσώπους τους, χωρίς την παρέμβαση του όποιου τρίτου. Για εμάς οι εκλογές είναι μια επίπονη και δύσκολη διαδικασία. Δεν μπορεί κανένας όμως από εμάς στην Προοδευτική να νομιμοποιεί εκλογές νόθες, γιατί απλά ήρθαμε πρώτοι και αυτοδύναμοι. Δεν μπορεί να αμφισβητείται η δημοκρατία και εμείς να είμαστε συνένοχοι στο έγκλημα.

Η απόφαση για επαναληπτική διαδικασία, προφανώς και δεν ήταν η πιο εύκολη. Τα λόγια μας όμως πρέπει να συνάδουν με τις πράξεις μας. Βασική αρχή δράσης στην Προοδευτική. Αν μπουχτίσαμε από λόγια και ψεύτικες δεσμεύσεις σε αυτή την κοινωνία, εμείς οι νέοι πρέπει να φέρουμε την αλλαγή μέσα από τις πράξεις μας.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, γιατί υποτιμήσαμε με το ποιους έχουμε να κάνουμε απέναντι μας και ποια πολιτική ιστορία έχουν και πως συμπεριφέρθηκαν στη δημοκρατία, ποιους τιμούν και καταθέτουν στεφάνια και ξανατραβούμε τον επίπονο και δύσκολο δρόμο των εκλογών, να αποφασίσουν οι φοιτητές την εκπροσώπηση τους. 

Δεν είμαστε οι ίδιοι, δεν είμαστε σαν άλλους. Στις 20 του Νοέμβρη ας πρυτανεύσει η δημοκρατία. Ας στείλουμε το μήνυμα ότι θέλουμε εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο που πρώτα από όλα θα σέβονται τους συμφοιτητές τους και θα διεκδικούν το καλύτερο γι αυτούς».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










146