Προοδευτική ΚΦ: Κάτω τα χέρια από τo δικαίωμά μας στη δουλειά


"Από εκεί που δε σταμάτησαν ποτέ συνεχίζουν τα κόμματα ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ. Πριν καν συμπληρωθεί ένας χρόνος απ’ όταν οι πιέσεις του Λαϊκού Κινήματος άφησαν στα συρτάρια την προωθούμενη αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο έτος, τα δυο αυτά κόμματα επαναφέρουν την πάγια αντι-νεανική τους θέση για αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης, μέσα από τις προγραμματικές τους θέσεις για τις Προεδρικές εκλογές του 2013. Στο ίδιο τέμπο και ο βουλευτής - και υποστηρικτής του Γιώργου Λιλλήκα - Ζαχαρίας Κουλίας, ο οποίος κατέθεσε πρόταση νόμου για αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στους Διευθυντές και Γενικούς Διευθυντές των Ημικρατικών Οργανισμών, στο 65ο έτος.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια μας για τις εν λόγω εξελίξεις, αφού με την κάθοδο της Τρόικα στην Κύπρο, ο κρυφός πόθος και πάγια επιδίωξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, βρήκαν έναν ακόμα υποστηρικτή. Το έχουν πάρει απόφαση, φαίνεται, σε συνεργασία με την Τρόικα – με την οποία μοιράζονται πολλές κοινές θέσεις, αλλά και φιλοσοφία – να καταστρατηγήσουν κάθε μας δικαίωμα, κάθε μας κατάκτηση και να μας οδηγήσουν σε ένα εφιαλτικό μέλλον. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο!

Καλούμε τα κόμματα ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ, αλλά και οποιοδήποτε επιχειρεί την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης, να σταματήσουν εδώ και τώρα τη συζήτηση γι’ αυτό το θέμα. Πόσες φορές χρειάζεται να υπενθυμίσουμε στους πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας κουτσουρέματος του μέλλοντος μας, ότι αυτό το μέτρο είναι κατάφωρα αντι-λαϊκό και θα προκαλέσει κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας στους νέους; Πόσες φορές θα πρέπει να το φωνάξουμε, ότι η αύξηση του ορίου ΔΕΝ είναι λύση για τα δημόσια οικονομικά, αφού προκαλεί αλυσιδωτά προβλήματα; Πόσες ακόμα, αλήθεια, φορές θα θυσιάσουν τα όνειρα χιλιάδων νέων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών;

Που είναι η αντίδραση της – κατά τα άλλα λαλίστατης Πρωτοπορίας – στην προσπάθεια του κόμματος της να μακρύνει κι άλλο την ουρά στο ταμείο ανεργίας; Που είναι η – ανεξίτηλη για κατηγορίες εναντίον του Προέδρου και του ΑΚΕΛ - ευαισθησία της παράταξης της δεξιάς, για τις χιλιάδες των νέων που θα μείνουν άνεργοι; Μπορεί άραγε να βλέπει ίσια στα μάτια τους φοιτητές και χωρίς ντροπή να τους ζητά να στηρίξουν το Νίκο Αναστασιάδη, για να μπορέσει μετά να μας αναγκάζει να δουλεύουμε μέχρι τον τάφο; Έχει, άραγε, το θάρρος και την αξιοπρέπεια να ασκήσει πιέσεις εκεί που εκπορεύονται αυτές οι αντι-νεανικές πολιτικές και όχι όπου τη βολεύει;

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά, ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης του καπιταλισμού οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Όσοι ονειρεύονται τους νέους να ζητιανεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς δικαιώματα και χωρίς ελπίδα, καλά θα κάνουν να αλλάξουν γρήγορα φιλοσοφία και αντιλήψεις, γιατί η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου, δε θα αργήσει να εκδηλωθεί. Καλούμε το φοιτητικό κίνημα σε εγρήγορση και ετοιμότητα, για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα και τα δικαιώματά μας. Όσοι επιχειρούν να θάψουν τα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς, για να καλύψουν τα δικά τους λάθη και αμαρτίες, να ξέρουν ότι θα βρουν μπροστά τους το φοιτητικό κίνημα ενωμένο και μαζικό, έτοιμο να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν!»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










148