Προοδευτική ΚΦ: Νέο κτύπημα δέχθηκε το πτυχίο Δημοσιογραφίας του Παν. Κύπρου από τη Σύγκλητο


 Η Προοδευτική ΚΦ, με ανακοίνωση της καταγγέλλει τη ατάαη ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου Κύπρου στη σημερινή συνεδρία της Συγκλήτου στη διάρεκια της οποίας συζητήθηκε το πρόγραμμα Δημοσιογραφίας.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Σήμερα στις 12:00 στη συνεδρία της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου συζητήθηκε το θέμα το οποίο υπάρχει με το πτυχίο της Δημοσιογραφίας και την εισήγηση της Επιτροπής τμήματος και Σχολής για αναστολή εισδοχής νεοεισερχομένων φοιτητών.

Με μεγάλη μας έκπληξη αντικρίσαμε μερίδα μελών της Συγκλήτου και συγκεκριμένα τον Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής και τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών να ψηφίζουν υπέρ στην αναστολή εισδοχής νεοεισερχόμενων φοιτητών στο τμήμα της Δημοσιογραφίας.

Παράλληλα, έντονο προβληματισμό προκάλεσε η στάση του  Προέδρου  του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, να ψηφίζει αποχή από την όλη διαδικασία, θέτοντας με αυτό τον τρόπο τον εαυτό του εκτός και έξω από την όποια απόφαση.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής με έντονο ύφος προς τους αντιπροσώπους τη Προοδευτικής στη Σύγκλητο, τόνισε ότι δεν πρόκειται για κλείσιμο του πτυχίου αλλά για αναστολή εισδοχής φοιτητών. Ούτε ο ίδιος γνωρίζει όμως πότε το Πανεπιστήμιο θα είναι έτoιμο να δεχθεί ξανά φοιτητές στο τμήμα, κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά θα κλείσει αφού δεν θα έχει φοιτητές τα επόμενα χρόνια.

Μετά από τις δεσμεύσεις που συνέχισε να δίνει για ακόμα μια φόρα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου μας προς το ανώτερο σώμα της Συγκλήτου ότι θα δοθούν όλα όσα θέλει το Τμήμα για να μπορέσει να δουλέψει κανονικά, το κλίμα της συνεδρίας συνέχισε να εντείνεται μετά από ενστάσεις των καθηγητών. 

Η Προοδευτική Κ.Φ. Πανεπιστημίου Κύπρου, παρ’ όλες τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε , κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος της Δημοσιογραφίας μέσα στην αίθουσα της Συγκλήτου, διοργάνωνε κινητοποίηση έξω από τη Σύγκλητο καταδικάζονταν τα όσα ακούγονται, παρ' όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε από μερίδα διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου. 

Οι δεσμεύσεις που ακούσαμε ακόμα δεν πείθουν το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι φοιτητές μπούχτισαν από υποσχέσεις, θέλουν να δουν πράξεις πλέον. Το χτύπημα αυτό απέναντι στη Δημοσιογραφία είμαστε σίγουροι ότι θα είναι απλά η αρχή στα όσα θα έρθουν από τις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης και της Τρόικας. 

Οι εκπρόσωποι της Πρωτοπορίας ψήφισαν ενάντια στην αναστολή εισδοχής νεοεισερχόμενων φοιτητών, κάτι που έρχεται σε αντιδιαστολή με το τι ψήφισαν οι εκπρόσωποι της Πρωτοπορίας στην Επιτροπή Τμήματος και Σχολής, που τάχθηκαν υπέρ στην αναστολή εισδοχής. Κατά την άποψη μας η «αυτονομία» τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ο κάθε εκπρόσωπος της Πρωτοπορίας κάνει ότι θέλει. Τελικά ηγεσία της Πρωτοπορίας, ποια είναι η επίσημη θέση σου στο συγκεκριμένο θέμα; Οι φοιτητές θέλουν να γνωρίζουν. Των εκπροσώπων στο τμήμα και στη Σχολή ή των εκπροσώπων σου στη Σύγκλητο;

Να ξέρουν όλοι αυτοί που θέλουν να κουτσουρέψουν την δημόσια παιδεία του τόπου ότι θα βρουν την Προοδευτική Κ.Φ. με τους φοιτητές απέναντι τους να υπερασπίζονται το δικαίωμα μας στη μόρφωση».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










146