Προοδευτική ΚΦ: Ο Κενεβέζος επιδεικνύει αδιαφορία για τα προβλήματα των φοιτητών μας στην Αθήνα


Για αδιαφορία κατηγορεί η Προοδευτική ΚΦ τον Υπουργό Παιδείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  στην επιστολή μας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι φοιτητές στο, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Αναφέρει η Προοδευτική ΚΦ:

«Η κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια οδηγείται πλέον στα άκρα, αφού ο αδιέξοδος δρόμος των μνημονίων που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Σαμαρά, βάζει στο στόχαστρο τη δημόσια δωρεάν παιδεία και το δικαίωμα των νέων στη μόρφωση. Μετά από 3 σχεδόν μήνες απεργίας, οι διοικητικοί υπάλληλοι σε Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, συνεχίζουν τον αγώνα τους, για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή. Από την άλλη, η συγκυβέρνηση, η οποία υπακούει ευλαβικά την Τρόικα και «στέκεται προσοχή» σε κάθε πρόσταγμα της, σπρώχνει τον ελληνικό λαό ολοένα προς της εξαθλίωση και στοχεύει στο κλείσιμο της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Ως Προοδευτική Κ.Φ., είχαμε αποστείλει ήδη από τις 31 Οκτωβρίου επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κενεβέζο, ζητώντας την ανάληψη δράσης για τη διασφάλιση του δικαιώματος των φοιτητών της Αθήνας στη μόρφωση, το οποίο κινδυνεύει. Δυστυχώς, καμία απάντηση δεν πήραμε μέχρι σήμερα! Η αδιαφορία και η αδράνεια η οποία επιδεικνύει το Υπουργείο, σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, είναι πραγματικά προκλητική.

Εμείς δε μείναμε όμως με σταυρωμένα τα χέρια. Μετά και την αδιαφορία που επέδειξε ο Υπουργός Παιδείας στην επιστολή μας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι φοιτητές της Ελλάδας, στελέχη της Προοδευτικής Αθήνας, ήρθαν σε επαφή με μέλη της απεργιακής επιτροπής των διοικητικών λειτουργών και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία, να εκδίδονται βεβαιώσεις σπουδών και αναλυτικές βαθμολογίες για πολύ σοβαρούς λόγους. Επίσης, σήμερα έχουμε αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, στους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΤΕΠΑΚ και στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, με την οποία ζητούμε την άμεση ανάληψη δράσης για το εν λόγω σοβαρότατο ζήτημα. Ελπίζουμε στην άμεση εξέταση του θέματος και τη γραπτή απάντηση τους.

Είμαστε στη θέση να ενημερώσουμε τους φοιτητές, ότι μετά από επικοινωνία μας με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΙΚΥΚ, έχουμε λάβει τη δέσμευση του ότι οι αιτήσεις για υποτροφίες από φοιτητές της Ελλάδας, των οποίων τα πανεπιστήμια τους παραμένουν κλειστά, θα αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σημασία και ελαστικότητα. Οι αιτήσεις οι οποίες προέρχονται από φοιτητές αυτών των πανεπιστημίων δε θα απορρίπτονται, αλλά θα εξετάζονται μόλις καταστεί εφικτή η προσκόμιση βεβαίωσης ή αναλυτικής βαθμολογίας.

Όλοι οι φοιτητές, μπορούν να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματα τους, για το που οδηγεί την παιδεία η παραμονή στο μνημόνιο. Η επίθεση που δέχεται η παιδεία στην Ελλάδα, μετά από 4 χρόνια μνημονίου, είναι η ίδια επίθεση που έχει ξεκινήσει να δέχεται η δική μας παιδεία στην Κύπρο, με κλείσιμο σχολών, μείωση του προϋπολογισμού για τη φοιτητική χορηγία και των δημόσιων πανεπιστημίων, προσπάθεια κλεισίματος του ΙΚΥΚ, αποκοπή της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και άλλα. Η μόνη λύση, είναι η έξοδος από το μνημόνιο και η επένδυση στην παιδεία.

Κλείνοντας, καλούμε όλους τους φοιτητές της Αθήνας, να παρευρεθούν απόψε στην ανοιχτή συζήτηση στο οίκημα της Προοδευτικής στην Αθήνα η ώρα 21:00, για τα προβλήματα που υπάρχουν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα. Επίσης, για πληροφορίες τους προτείνουμε όπως καλέσουν στο οίκημα μας στο
0030 210 64 54 100 ή στον Πρόεδρο της Προοδευτικής Αθήνας Σεβήρο Κούλα στο 0030 69 93 99 62 61».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










152