Προοδευτική ΚΦ: «Ο Αναστασιάδης επιτίθεται εναντίον της νέας γενιάς»


«Η απαράδεκτη η θέση του Νίκου Αναστασιάδη για επιβολή διδάκτρων στα κρατικά πανεπιστήμια.  Δυστυχώς για ακόμη μία φορά, ο Αναστασιάδης δε διστάζει να τοποθετείτε με επιθετικό προσανατολισμό στα ζητήματα της παιδείας και στη νέα γενιά του τόπου. Μετά τις δηλώσεις του περί περικοπών 20εκ. ευρώ από την  παιδεία, με αμίμητο θράσος δηλώνει υπέρ της επιβολής διδάκτρων στα κρατικά πανεπιστήμια. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για επιβολή διδάκτρων, διάφοροι αξιωματούχοι του ΔΗΣΥ βγήκαν κατά καιρούς και τοποθετηθήκαν υπέρ της επιβολής διδάκτρων.

Πάγια μας θέση είναι η επέκταση της δημόσιας δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.  Ιδιαίτερα στις μέρες μας εντείνεται η υπεράσπιση της από τις επιθέσεις που δέχεται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προσπαθούν να εφαρμόσουν οι συνοδοιπόροι του Αναστασιάδη. Δεν αποδεχόμαστε να μετατραπεί η παιδεία προνόμιο των λίγων, όπως θέλει ο Αναστασιάδης. Δυστυχώς ο ΔΗΣΥ ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα της οδηγίας της Μπολόνιας που έχει ως στόχο την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και να καταστήσει το δικαίωμα στη μόρφωση προνόμιο των λίγων και των εκλεκτών που έχουν το χρήμα.

Είναι καιρός ο ΔΗΣΥ και ο Αναστασιάδης να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν τα πάντα να προσφέρονται στον άνθρωπο με την λογική της κατανάλωσης. Ιδιαίτερα η μόρφωση είναι αδικαιολόγητο να θεωρείται προϊόν προς πώληση. Δε μπορεί να θυσιάζονται όλα για το κέρδος.  Η μόρφωση είναι δικαίωμα του καθενός μας, ανεξαρτήτως ταξικής προέλευσης.

Ως Προοδευτική δηλώνουμε ότι τέτοιες πολιτικές θα μας βρούν απέναντι τους. Δε θα ανακτούμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του Αναστασιάδη και του κόμματος του και θα τις αντιπαλέψουμε αποφασιστικά. Καλούμε όλες τις Φοιτητικές Παρατάξεις να τοποθετηθούν δημόσια εάν συμφωνούν ή όχι με την επιβολή διδάκτρων στα κρατικά πανεπιστήμια. Ιδιαίτερα καλούμε τη Φοιτητική Παράταξη του ΔΗΣΥ, Πρωτοπορία, να ξεκαθαρίσει στη φοιτητιώσα νεολαία θέλει ή όχι την επιβολή διδάκτρων; Θα στηρίξει τον Αναστασιάδη και τις θέσεις του στις Προεδρικές Εκλογές;

Απαιτούμε από τα Συμβούλια του Πανεπιστήμιου Κύπρου και του ΤΕΠΑΚ, τις Πρυτανικές αρχές και τις Συγκλήτους να τοποθετηθούν απέναντι από την άποψη του κ. Αναστασιάδη για δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια. Το οφείλουν στο Κυπριακό λαό να πάρουν θέση, σε αυτόν που ανήκει το δημόσιο πανεπιστήμιο!

Για μας σύγχρονη κοινωνία είναι αυτή που διασφαλίζει και δίνει όλα τα εχέγγυα στη κοινωνία της να περάσει από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Προφανώς ο Αναστασιάδης θέλει να μας επιστρέψει σε άλλες εποχές όπου η μόρφωση ήταν δικαίωμα των πλουσίων και μια οικονομικής ελίτ.

Ως Προοδευτική λέμε ξεκάθαρα, είναι η ώρα των νέων, η ώρα της νέας εποχής για αυτό δηλώνουμε τη στήριξη μας σ΄ ένα νέο άνθρωπο, το Σταύρο Μαλά που έχει τις ίδιες ανησυχίες μαζί μας. Να δώσουμε ξανά φτερά στην Ελπίδα και να τσακίσουμε το αβέβαιο και μη σύγχρονο μέλλον που προσπαθεί να επιβάλει η δεξιά στον τόπο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










110