Προοδευτική ΟΛΤΕΚ: Εμπαιγμός και κοροϊδία «Μέρος Α»


«Δύο χρόνια εμπαιγμού και κοροϊδίας. Μόνο έτσι θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την μέχρι τώρα αντιμετώπιση πού είχε και εξακολουθεί να έχει η Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΜΤΕΕ) από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κ. Κώστα Καδή, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια υπόσχεται σε όλους και ειδικότερα στην ΟΛΤΕΚ ότι θα δοθούν λύσεις στα στεγαστικά προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε χρόνο λόγω της αυξητικής ροής μαθητών στις Τεχνικές Σχολές, αλλά ουσιαστικές λύσεις δεν βλέπουμε».

Αυτό αναφέρει ε ανακοίνωσή της η Προοδευτική ΟΛΤΕΚ και προσθέτει:   

«Πριν ένα περίπου μήνα, στη συνάντησή του με τη Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ ο Υπουργός ΠΠ υποσχέθηκε, (ακόμη μια λέξη που φαίνεται ότι χάνει την σημασία της), ότι «μέχρι τέλος Μαΐου και αυτό είναι τελεσίδικο», όπως είπε, θα είχαν καταλήξει και θα παίρνονταν αποφάσεις που έστω και προσωρινά θα έδιναν λύσεις στα προβλήματα στέγασης των μαθητών στις Τεχνικές Σχολές. Μετά λύπης μας παρατηρούμε ότι τίποτα δεν έγινε και φοβούμαστε ότι ούτε πρόκειται να γίνει.

Στην Ευρώπη φωνάζουν ότι η Κύπρος εξακολουθεί να έχει τα χαμηλότερα ποσοστά μαθητών που φοιτούν στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση. Παράλληλα, η ζήτηση από τους τελειόφοιτους των Γυμνασίων προς τη ΜΤΕΕ συνεχώς αυξάνεται,  αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί γιατί ο Υπουργός μας, παρά τις συνεχείς του υποσχέσεις και δημόσιες δηλώσεις, δεν τολμά ή δεν θέλει να  πάρει αποφάσεις ούτε καν για βασικά θέματα που αφορούν την ΜΤΕΕ.  Ελπίζουμε αυτό να μην οφείλεται σε πιέσεις που εξασκούνται από συγκεκριμένους κύκλους (βλέπε γραφείο παιδείας κυβερνόντος κόμματος), που το παίζουν «θεματοφύλακες» της Παιδείας και του Πολιτισμού μας.

Καλούμε τον Υπουργό, να φανεί αντάξιος των προσδοκιών των μαθητών μας και να ορθώσει επιτέλους ανάστημα σε όλους αυτούς που βάζουν τρικλοποδιές στις προσπάθειες αναβάθμισης και περαιτέρω ανάπτυξης της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Κύπρο και να τολμήσει να  έρθει σε ρήξη με το «βαθύ κράτος» που φαίνεται ότι κυβερνά το Υπουργείο Παιδείας, (το «Πολιτισμού» το αφήνουμε πίσω γιατί, το να στερείς το δικαίωμα σε παιδιά να φοιτήσουν στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, να κάνεις θρύψαλα τα όνειρα και τις προσδοκίες δεκάδων νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν αυτό που αγαπούν, αυτό σίγουρα δεν είναι πολιτισμός). 

Η Προοδευτική Κ.Κ., με θέσεις και προτάσεις που βασίζονται σε σταθερές αρχές και αξίες,  λειτουργούσε και πάντοτε θα λειτουργεί συναινετικά, επιδεικνύοντας υπεύθυνη στάση τόσο στο ΚΔΣ της ΟΛΤΕΚ όσο και στις συναντήσεις με τον Υπουργό. Αυτό όμως,  να μην θεωρηθεί από κανένα ως αδυναμία, γιατί η υπομονή έχει και τα όριά της. Έχουμε υποχρέωση απέναντι  στη νέα γενιά του τόπου μας να ορθώσουμε ανάστημά σε οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων τους.

Ζητούμε και από τις άλλες παρατάξεις της ΟΛΤΕΚ, να σταματήσουν να χαϊδεύουν τα αυτιά του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, να αντιταχθούν σε πολιτικές που ζημιώνουν την Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και να απαιτήσουμε όλοι μαζί από τον Υπουργό να σταματήσει να μας παραγνωρίζει. Να μας αντιμετωπίζει όπως ακριβώς αντιμετωπίζει και τη Μέση Γενική Εκπαίδευση (ΜΓΕ).

Θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν όλοι ότι ενισχύοντας τη Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΜΤΕΕ), όχι μόνο αναβαθμίζουμε την παιδεία μας αλλά βοηθούμε τα μέγιστα και στην επανεκκίνηση της οικονομίας της πατρίδας μας και στην αύξηση της εργοδότησης των νέων μας. Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι στο υπουργείο, με τις προσταγές και κατευθύνσεις άλλων, να μας συμπεριφέρονται ως να είναι η ΜΤΕΕ ο φτωχός συγγενής της παιδείας μας!»

   

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










147