Προοδευτική Συνεργαζόμενοι: Διαμορφώνουμε την ΟΕΛΜΕΚ που μας αξίζει


Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Καθηγητών Προοδευτική αναφέρει ότι οι σημερινές εκλογές της ΟΕΛΜΕΚ είναι οι κρισιμότερες στην ιστορία της οργάνωσης.  Επίσιης σημειώνει ότι» αμέσως μετά τις εκλογές αναμένονται νέες επιθέσεις εναντίον του κλάδου, που θα βασιστούν στις απαράδεκτες Εκθέσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η απόκρουσή τους θα απαιτήσει σκληρούς αγώνες και μια διεκδικητική ΟΕΛΜΕΚ» και προσθέτει:

«Την τελευταία τριετία, η παρούσα ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ αποδείχτηκε κατώτερη των σημερινών κρίσιμων περιστάσεων και αρνήθηκε τη λογική του αποφασιστικού αγώνα. Απέδειξε πως ούτε θέλει ούτε μπορεί να ηγηθεί των αγώνων που απαιτούνται για την ανατροπή των επιθέσεων που δέχεται και αναμένεται να δεχτεί στο προσεχές μέλλον ο κλάδος.

ΣΤΙΣ 22 ΤΟΥ ΜΑΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΤΗΝ  ΟΕΛΜΕΚ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ

ΨΗΦΙΣΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ = ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΟΕΛΜΕΚ

Ο στόχος της διαμόρφωσης μιας αγωνιστικής και διεκδικητικής ΟΕΛΜΕΚ περνάει μέσα από την ενδυνάμωση της Προοδευτικής.Μόνο η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών έχει τα εχέγγυα να ηγηθεί της προσπάθειας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου, συνεργαζόμενη και με άλλες παρατάξεις που ενστερνίζονται κοινές θέσεις. Καθ’ όλη τη διάρκεια της τριετίας που πέρασε, η Προοδευτική κατέθετε αγωνιστικές θέσεις στα όργανα της ΟΕΛΜΕΚ, για τα οικονομικά μέτρα, το συνταξιοδοτικό, τον επαναδιορισμό συμβασιούχων-εκτάκτων-αντικαταστατών, την πρόταση Κενεβέζου για το σύστημα διορισμού κ.ά., οι οποίες δυστυχώς δεν έγιναν αποδεκτές από την πλειοψηφία της οργάνωσης.Η νέα ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ θα πρέπει να αποβάλει την ηττοπάθεια και να ενστερνιστεί τη λογική του αποφασιστικού αγώνα ενάντια στις επιθέσεις που δεχόμαστε.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΟΕΛΜΕΚ = ΗΓΕΣΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ

Η παρούσα ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ κατάφερε με τη στάση την τελευταία τριετία όχι μόνο να απαξιωθεί από την κοινωνία αλλά ακόμα χειρότερα, να οδηγήσει στην απαξίωση της οργάνωση ανάμεσα στους ίδιους τους καθηγητές. Μια οργάνωση που δεν τυγχάνει της στήριξης της βάσης της είναι ανίσχυρη να αγωνιστεί πειστικά και διεκδικητικά για τα δικαιώματα των καθηγητών. Κατά συνέπεια, απαιτείται η νέα ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των μελών προς την οργάνωση, να αφουγκράζεται και να είναι κοντά στη βάση, να την ενημερώνει συστηματικά και ολοκληρωμένα, για να είναι σύσσωμος ο κλάδος έτοιμος να αγωνιστεί για τα δίκαιά του και για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΟΕΛΜΕΚ = ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Την ώρα που η ΚΟΙΝΩΝΙΑ βυθίζεται στη φτώχεια και στην ανεργία, την ώρα που το κοινωνικό κράτος αποδομείται, η δημόσια παιδεία υπονομεύεται, οι μισθωτοί - μαζί και οι καθηγητές -  πλήττονται βάναυσα απ’ τη λιτότητα, οι άποροι μαθητές πολλαπλασιάζονται και η κοινωνία προσπαθεί να οργανώσει την αντίστασή της στις απάνθρωπες αυτές συνταγές, η παρούσα ΟΕΛΜΕΚ τοποθετήθηκε απέναντι στην κοινωνία απουσιάζοντας από τις πανσυνδικαλιστικές κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετείχαν δεκάδες συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις. Με τον τρόπο που λειτούργησε κατάφερε να απολέσει την εμπιστοσύνη των άλλων οργανώσεων αλλά και να απαξιωθεί και να απομονωθεί στην κοινωνία. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι αναγκαία η σύσταση ευρύτερων κοινωνικών αγωνιστικών μετώπων ενάντια στις απάνθρωπες πολιτικές της Τρόικα. Ως εκ τούτου, η νέα ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ θα πρέπει όχι μόνο να συμμετέχει αλλά και να ηγείται ανάλογων προσπαθειών.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΟΕΛΜΕΚ = ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ, ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Είναι σαφές και ξεκάθαρο, με βάση και τις εμπειρίες άλλων χωρών, ότι οι συνταγές της Τρόικα, του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας οδηγούν στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, στην αποψίλωση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Ως εκ τούτου, η θέση της ΟΕΛΜΕΚ δεν μπορεί να είναι άλλη από την κάθετη σύγκρουση με αυτές τις πολιτικές και με όσους τις υιοθετούν, οι οποίες μπορούν να ανατραπούν μόνο μέσα από τον αγώνα των εργαζομένων και του λαού

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΟΕΛΜΕΚ = ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Οι αντι-εκπαιδευτικές δυνάμεις εντός και εκτός Κύπρου θεωρούν την παρούσα οικονομική κρίση ως τη χρυσή ευκαιρία για να επιβάλουν τις διαχρονικές τους θέσεις εναντίον του δημόσιου σχολείου και των καθηγητών. Η δύσκολη περίοδος που διερχόμαστε καθώς και η προπαγάνδα των ΜΜΕ οδηγούν πολλούς εκπαιδευτικούς στην ηττοπάθεια. Η νέα ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ οφείλει όχι μόνο να αγωνιστεί για την ανατροπή των αντι-εκπαιδευτικών μέτρων αλλά να διεκδικεί σθεναρά τα πάγια αιτήματα του κλάδου.

Διεκδικούμε:

  • Διασφάλιση της εργασίας ΟΛΩΝ των συμβασιούχων, εκτάκτων και αντικαταστατών συναδέλφων
  • Άμεση αποπαγοποίηση των μονιμοποιήσεων και προαγωγών 
  • Kατάργηση του Επιθεωρητισμού
  • Kατάργηση της αυταρχικής, συγκεντρωτικής και γραφειοκρατικής δομής του Υπουργείου
  • Συνεχή και συστηματική επιμόρφωση των καθηγητών
  • Συνεχή αξιολόγηση και βελτίωση των Αναλυτικών Προγραμμάτων, με βάση τις απόψεις των ίδιων των Καθηγητών
  • Αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων
  • Επέκταση της εργαστηριοποίησης των μαθημάτων
  • Λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την παραβατικότητα
  • Ανατροπή των απαράδεκτων αποφάσεων για το συνταξιοδοτικό, που δημιούργησε Καθηγητές τεσσάρων ταχυτήτων



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










149