Προωθείται εμπλοκή των μαθητών στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα Πάφος 2017


Ενημερωτική συνάντηση με τους Διευθυντές της Μέσης Εκπαίδευσης των εκπαιδευτηρίων της Πάφου πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Οργανισμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα Πάφος 2017, με στόχο την προώθηση της υλοποίησης του προγράμματος που αφορά την εμπλοκή των σχολείων με παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις στο πρόγραμμα της ΠΠΕ Πάφος 2017.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017, προβλέπεται η προετοιμασία αλλά και η εμπλοκή των μαθητών τόσο της Δημοτικής όσο και της Μέσης Εκπαίδευσης μέσω συγκεκριμένων προτάσεων, τις οποίες καλούνται να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πάφος 2017.
Για το σκοπό αυτό, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού παραχώρησε, προστίθεται στην ανακοίνωση, στον Οργανισμό τέσσερις εκπαιδευτικούς (έναν από τη Μέση και τρεις από τη Δημοτική), οι οποίοι θα αποτελέσουν τους συνδέσμους ανάμεσα στα σχολεία και στον Οργανισμό, με στόχο την ανάπτυξη και την παρακολούθηση των δράσεων.
Η εμπλοκή των μαθητών στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017 αποτελεί για το θεσμό, όπως αναφέρεται, τη μεγαλύτερη πρόκληση, αφού οι νέοι θα αποτελέσουν την αυριανή ευρωπαϊκή κοινωνία που οραματιζόμαστε.
Η συνάντηση με τους διευθυντές της Μέσης Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο Α’ Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’. Ο  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Χρίστος Πατσαλίδης και η Εκτελεστική Διευθύντρια του Οργανισμού Πάφος2017 Μαρίνα Βρυωνίδου, ανέλυσαν τους στόχους και τις προτάσεις του συγκεκριμένου προγράμματος, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων.
Στο πρόγραμμα εμπλοκής των σχολείων περιλαμβάνεται η υλοποίηση προτάσεων μέσω των υφιστάμενων αναλυτικών προγραμμάτων, η διοργάνωση εκδηλώσεων, καθώς επίσης και η συμμετοχή των μαθητών σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Οργανισμού Πάφος 2017.
Το συντονισμό και την καθοδήγηση του προγράμματος «Τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης συμμετέχουν στην ΠΠΕ Πάφος2017» έχει αναλάβει η εκπαιδευτικός Ελίζα Χριστοφόρου.
Ο Οργανισμός καλεί τους ενδιαφερόμενους για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής  όπως επικοινωνήσουν με την Ελίζα Χριστοφόρου στο τηλ: 96375185 / schools@pafos2017.eu




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










145