Προς τη Σύγκλητο του ΠΚ: «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά»….


ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ*  

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κύπρου, καλεί την κ. Μαρίνα Σάββα να απολογηθεί μέχρι τη Δευτέρα για το άρθρο της, που δημοσίευσε πρώτο το paideia-news.com, καθώς και άλλα ΜΜΕ  και ν’ απολογηθούν για τη δημοσίευσή του.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το paideia-news.com είναι δύο μέρη, που είναι αναγκασμένα να συνεργάζονται, με τη δική μας πλευρά να προβάλλει το εξαιρετικό έργο του κρατικού μας Πανεπιστημίου. Δε διανοούμαστε τη σύγκρουση, ούτε το διωγμό, ούτε την δυσφήμιση. Τα όσα περιέχονται στην ανακοίνωση της Συγκλήτου, ας μας επιτραπεί να τα χωρίσουμε σε δύο μέρη.

Πρώτο στην αντιδικία της Συγκλήτου, όχι απλώς με τη Μαρίνα Σάββα, αλλά με τη Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Γ.Γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ. Πιστεύουμε ότι η εικόνα που θα βγει προς τα έξω είναι ότι η Σύγκλητος βρίσκεται σε διάσταση με το ΑΚΕΛ, κάτι που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν ισχύει. Μέσα από την ανακοίνωση, αδικείται κατάφορα το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Αυτό, ασχέτως αν υπάρχει το ενδεχόμενο λιβέλου από την κ. Σάββα ή όχι, εναντίον του Πρύτανη. Εξάλλου, δε θέλουμε να αγγίξουμε νομικά το θέμα.

Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με την προειδοποίηση και την έμμεση απειλή εναντίον των ΜΜΕ που δημοσίευσαν το άρθρο. Ας μας επιτραπεί να σημειώσουμε θα ήταν ορθότερο αντί απειλής να είχε εκδοθεί απάντηση στις κατηγορίες και τα ΜΜΕ να τη φιλοξενήσουν. Εκτιμούμε βαθύτατα τα μέλη της Συγκλήτου όπως και το έργο που επιτελούν. Λυπούμαστε αν η δημοσίευση του άρθρου προκάλεσε πρόβλημα αφού δεν ήταν πρόθεσή μας.

Η Σύγκλητος ζητεί από τα ΜΜΕ, περιλαμβανομένου και του paideia news.com να ανακαλέσουν το δημοσίευμα και να απολογηθούν πρώτα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και μετά στον Πρύτανη.  Το paideia- news.com, μετά από αρκετό προβληματισμό αποφάσισε ότι θ’ ανακαλέσει το άρθρο, μόνο αν το ζητήσει η συγγραφέας του. Αυτή η διαδικασία ακολουθήθηκε και με άλλα επίμαχα άρθρα.

Κλείνοντας, ταπεινά εισηγούμαστε  στη Σύγκλητο, να θυμηθεί το απόφθεγμα του Βολταίρου: «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter35