Προτάσεις της Microsoft στον Καδή για περαιτέρω εκσυγχρονισμό της παιδείας


Εκπρόσωποι της Microsoft είχαν την περασμένη Δευτέρα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή. Στη συνάντηση συζητήθηκε πώς θα μπορούσε η εταιρεία να συνδράμει στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Θέμα συζήτησης ήταν το ότι η εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα για τη Microsoft καθώς αποτελεί το σημαντικότερο δείκτη ανάπτυξης και ευημερίας μιας χώρας. Η εταιρεία, έχοντας συνεργασία με κυβερνήσεις, σχολεία και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, πρότεινε στο Υπουργείο να μοιραστεί καλές πρακτικές καθώς και τα αποτελέσματα μακροχρόνιων ερευνών, που αφορούν στη συστημική αλλαγή και στη διαδικασία εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Η εμπειρία της Microsoftστο τομέα της παιδείας αποτυπώνεται στο EducationTransformationFramework που βοηθάει στην επιτάχυνση των συστημικών αλλαγών συνοψίζοντας δεκαετίες ποιοτικής έρευνας και βέλτιστων πρακτικών. Δεδομένης της σημαντικής προόδου που το Υπουργείο έχει ήδη καταγράψει, και σε συνέχεια της συνάντησης, προτάθηκε από τη Microsoftνα στηρίξει περαιτέρω διερεύνηση που αφορά κυρίως σε δύο πυλώνες:

1) Inclusion, Accessibility and Sustainability: Ενσωμάτωση, Προσβασιμότητα και Βιωσιμότητα. Πώς εξασφαλίζουμε ότι όλοι οι μαθητές έχουν πρόσβαση στη μάθηση όταν και εκεί που την χρειάζονται; Είναι εφικτό, κλιμακούμενο και επαναλαμβανόμενο; Εδώ προτάθηκε ταυτόχρονα διερεύνηση του PersonalizedLearning- Εξατομικευμένη μάθηση ως ένα τρόπο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών – αλλά και σαν την πλέον μοντέρνα μέθοδο συνολικά.

Σύνοψη για Εξατομικευμένη μάθηση

Εκτενέστερη αναφορά για Εξατομικευμένη μάθηση

2) Επαγγελματική Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών και Ηγετών (Teacherand Leader Capacity) καθώς η απόδοση των εκπαιδευτικών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια για την ποιότητα των μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Σύνοψη για Επαγγελματική Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών και Ηγετών

Εκτενέστερη αναφορά για Επαγγελματική Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών και Ηγετών

Από τη Microsoft συμμετείχαν:

-  Χριστόδουλος Παπαφώτης, Υπεύθυνος Τομέα Εκπαίδευσης για Κεντροανατολική Ευρώπη

-  Βανέσσα Αντωνιάδου, Υπεύθυνη Προγράμματος MicrosoftinEducationγια Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










167