Πρώτη συνάντηση της ΠΟΕΔ με τον Κενεβέζο. Παραμένουν οι απορίες για τον ΙΔΑΒΕΠ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη  συνάντηση μεταξύ του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκου Κενεβέζου και της ΠΟΕΔ. Όπως ανέφερε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα paideia-news.com   ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, στη διάρκεια της συζήτησης, που διήρκεσε μια περίπου ώρα  τέθηκαν θέματα που έχουν σχέση με το μνημόνιο και προπάντων με την απάλειψη της πρόνοιας για επιπλέον μια ώρα διδασκαλία.

Ένα από τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι τι σημαίνει σε αριθμούς ο όρος που είχε τεθεί για να ισχύσει η συμφωνία για απάλειψη της ώρας , για μείωση των κονδυλίων του ΙΔΑΒΕΠ. Η ΠΟΕΔ αλλά και τα μέλη της  ζητούν από τον υπουργό να διαβεβαιώσει ότι δεν θα μείνουν άνεργοι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σήμερα στα προαιρετικά ολοήμερα. Όμως απ’ ότι διαφάνηκε, δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία  που να δημιουργούν μια ξεκάθαρη εικόνα. Ο υπουργός υποσχέθηκε στην ΠΟΕΔ ότι μόλις έχει τα δεδομένα θα την ενημερώσει.

Επιφανειακά τέθηκε και το θέμα της  εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, χωρίς όμως να υπάρχει ο χρόνος για λεπτομερή τοποθέτηση.          




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










181