Πρωτοπορία Νοσηλευτικής ΤΕΠΑΚ: Να απολογηθεί δημόσια ο πρόεδρος της ΦΕΤΕΠΑΚ


Με ανακοίνωσή τους οι Εκπρόσωποι του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου καλούν τους φοιτητές να προσέλθουν μαζικά στην αυριανή (Τετάρτης) εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Πρυτανεία, την ώρα που θα συνεδριάζει η Σύγκλητος, για το προβλημα της Νοσηλευτικής.

Αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:  

«Μας λύπησαν ιδιαίτερα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών με την απρόσμενη διακοπή των συμβολαίων των 11 αποσπασμένων καθηγητών από το Πανεπιστήμιο (απόφαση του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ από την συνεδρία 26/7/2013) «Επισημαίνεται ότι στο Κεφ. 1, δε συμπεριλαμβάνεται ποσό ύψους περίπου 0.5 εκατομμυρίου ευρώ που αφορά νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί στο ΤΕΠΑΚ με άδεια από το Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς από 1.1.2014, δε θα συνεχίσουν οι υπηρεσίες τους στο Πανεπιστήμιο».

Όταν αντιληφθήκαμε ότι η υπόθεση έχει γίνει από τις 26/7 μας λύπησε ιδιαίτερα το γεγονός, αφού εμείς οι φοιτητές, το μάθαμε μόλις πριν μια εβδομάδα (3 μήνες μετά). Αυτό,  παρόλο που σαν φοιτητές έχουμε εκπρόσωπο τον πρόεδρο της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ, τον οποίο και καλούμε δημόσια να απολογηθεί επειδή δεν εξέφρασε την άποψή του στην εν λόγω συνεδρία του Συμβουλίου. Σημειώνεται  ότι η άποψή του στο Συμβούλιο μετρά, καθώς έχει και δικαίωμα ψήφου. Επίσης  δεν ενημέρωσε καν την Ολομέλεια της Φοιτητικής Ένωσης για την εν λόγω απόφαση. Όπως «ακούστηκε» ο τερματισμός των υπηρεσιών των συγκεκριμένων νοσηλευτών γίνεται για να εξοικονομηθούν λεφτά για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου!

 Τι έχετε να πείτε σε εμάς τους φοιτητές για το αβέβαιο μέλλον μας από το επόμενο εξάμηνο; Ποιος θα μας διδάσκει στα εργαστήρια; Ποιοι θα μας συντονίζουν στα νοσοκομεία; Με ποιον θα συνεχίσουμε την πτυχιακή μας εργασία; Τι να κάνουμε τα κτίρια αν δεν έχουμε καθηγητές να διδάξουν σε αυτά; Και τελευταίο. Ποιος θα επαναφέρει το κύρος της Νοσηλευτικής ΤΕ.ΠΑ.Κ, που με τόσους αγώνες κατακτήθηκε;

Επίσης ως εκπρόσωποι Νοσηλευτικής καταδικάζουμε κάποιες καταστάσεις που προσβάλουν το Τμήμα Νοσηλευτικής, αλλά και τη νοημοσύνη τον φοιτητών του Τμήματος:

 * Άποψη μερικών  ήταν να μη γίνει η κινητοποίηση και να

περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη, και στη συνέχεια παρευρέθηκαν και παρακινούσαν τους φοιτητές να αποχωρήσουν.

*Στην συνεδρία της ΦΕ.ΤΕ.ΠΑ.Κ ψηφίστηκε ομόφωνα να γίνει

Κινητοποίηση.  Την επόμενη μέρα φαίνεται πως αποκοιμήθηκαν ή ξέχασαν πως όταν στηρίζεις μια κινητοποίηση, πρέπει να παρευρεθείς σε αυτή σύσσωμο το σώμα και όχι να έρχονται 2 από τα 21 άτομα που το στελεχώνουν.

 *Επίσης κύριοι της ΦΕ.ΤΕ.ΠΑ.Κ, δεν μπορείτε να μας κατηγορείτε επειδή αναρτήσαμε πανό, το οποίο δεν βγήκε από τη ΦΕ.ΤΕ.ΠΑ.Κ από την στιγμή που δε φέρατε κάτι εσείς.

*Τέλος να σας υπενθυμίσουμε πως και οι φοιτητές της Νοσηλευτικής είναι της ΦΕ.ΤΕ.ΠΑ.Κ και μη μας ξεχνάτε. Υπάρχουμε και εμείς στο Πανεπιστήμιο και μη δείχνετε απαξίωση για ένα Τμήμα που είναι ο μισός πληθυσμός του φοιτητικού κόσμου του Πανεπιστημίου.

*Όσον αφορά τη συγκεκριμένη παράταξη, δεν μπορείς

στηρίζεις μια κινητοποίηση και με το τέλος της, να βγάζεις ανακοίνωση που να παραπληροφορεί και ταυτόχρονα να προσβάλλεις δημόσια την πρόεδρο του Τμήματος.

*Aκόμη δεν μπορείτε κύριοι να εκμεταλλεύεστε το πρόβλημα της Νοσηλευτικής για να προωθήσετε δικές σας μικροκομματικές σας σκοπιμότητες.

*Οι φοιτητές είναι ενωμένοι και δεν θα τους διασπάσουν οι

δικές σας προσπάθειες.

Τέλος καλούμε (πολύ περισσότερους από ότι ήταν στην προηγούμενη διαμαρτυρία 1/11/2013) σύσσωμους τους φοιτητές της Νοσηλευτικής τους προπτυχιακούς, τους μεταπτυχιακούς και τους μεταβασικούς καθώς και ολόκληρη την κοινότητα των καθηγητών να ενώσουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας αυτήν την Τετάρτη 6/11/2013 που συνεδριάζει και η Σύγκλητος, έξω από την Πρυτανεία, στις 09.00 για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν».

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










166