Πρωτοπορία Πανεπιστημίου Κύπρου: Δυσβάστακτο το κόστος αγοράς βιβλίων


Με ανακοίνωσή της η ΦΠΚ Πρωτοπορία Πανεπιστημίου Κύπρου αναφέρει ότι «εν μέσω δύσκολων οικονομικά συνθηκών, είναι απαράδεκτο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ο φοιτητής να επωμίζεται μεγάλο κόστος για την προμήθεια των απαραίτητων συγγραμμάτων.

Δυστυχώς, έχει παρατηρηθεί σοβαρότατο πρόβλημα με τα βιβλία που αναγράφονται στα συμβόλαια μαθημάτων και αυτό το εξάμηνο.

Παρόλο, που κάποιοι διδάσκοντες προσπαθούν να προμηθεύουν σημειώσεις ή εναλλακτικά φθηνότερα συγγράμματα, εντούτοις παρατηρούνται και φαινόμενα όπου διδάσκοντες εμμένουν στην αγορά συγκεκριμένων βιβλίων, που πολλές φορές είναι αρκετά ακριβά. Αυτό καθιστά δυσβάστακτο το κόστος αγοράς βιβλίων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με τη χθεσινή στάση της η Προοδευτική Κ.Φ. όχι μόνο δεν λειτούργησε υποστηριχτικά αλλά με την επιφανειακή αντιμετώπιση του προβλήματος στην προσπάθειά της να λαϊκίσει, δημιούργησε την εντύπωση ότι το φοιτητικό κίνημα στερείται σοβαρότητας.

Για άλλη μια φορά, η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ προστάτευσε την αξιοπιστία του φοιτητικού κινήματος και παράλληλα προώθησε με υπευθυνότητα τα συμφέροντα των φοιτητών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










213