Πρώτος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής


Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής ανακοινώνει τη διοργάνωση του πρώτου Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής!

Το 1ο CYPRUS ROBOTEX CHALLENGE θα διοργανωθεί σε συνεργασία με τον οργανισμό NPO Robotex Εσθονίας (www.robotex.ee/en), στις 25 Ιουνίου του 2017, στο κλειστό γήπεδο του Κεραυνού Λευκωσίας. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται σε μαθητές όλων των ηλικιών (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο), φοιτητές, στρατιώτες και ενήλικες με ενδιαφέρον στη ρομποτική τεχνολογία.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ετοιμάσουν ομάδα από 2 μέχρι 4 άτομα, η οποία  θα δημιουργήσει ρομπότ με χρήση των πλατφόρμων LEGO, ARDUINO, EDISON και ENGINO, ώστε να λάβουν μέρος στις διάφορες προκλήσεις.

Οι προκλήσεις όπως μονομαχία μεταξύ δύο ρομπότ (SUMO), έξοδος ρομπότ από λαβύρινθο (Maze) και έξοδος από την πόλη (CITY PASSING) γίνονται για πρώτη φορά στην Κύπρο και αναμένεται να έχουν τεράστια απήχηση όχι μόνο στους νεαρούς διαγωνιζόμενους, αλλά και στους φίλους και οικογένειες που θα επισκεφτούν για να υποστηρίξουν τους δικούς τους που θα συμμετέχουν.

Η διοργάνωση έχει στόχο την προώθηση και αναβάθμιση της ρομποτικής στη χώρα μας, ενώ αποτελεί  ένα σημαντικό έργο που εμπίπτει σε διάφορους τομείς όπως τεχνολογία, παιδεία, εκπαίδευση και νεολαία.

Όσοι μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ομάδα συμμετοχής μπορούν να δουν κανονισμούς και λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα www.ccs.org.cy. Ταυτόχρονα καλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην οργανωτική ή/και επιστημονική επιτροπή ή να συνεισφέρουν με οικονομική επιχορήγηση ή προσφορά εξοπλισμού να επικοινωνήσουν μαζί μας στο 22460680 και [email protected]
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


104