Πρύτανης Χριστοφίδης: «Mε τα μυαλά των νέων ανθρώπων μας θα κτίσουμε το αύριο»


Ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η Κύπρος έχει μέλλον, έστειλε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστας Χριστοφίδης, που απαντώντας σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι η Κύπρος είναι παραλίες και τράπεζες, τόνισε ότι η Κύπρος είναι και τα μυαλά των νέων ανθρώπων της και με αυτά τα μυαλά θα κτίσει το αύριο.

Σε δήλωση μετά από συνάντηση των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Κύπρου με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο, ο Πρύτανης παρατήρησε ότι «ο τόπος διέρχεται δύσκολες ώρες, δύσκολες ιστορικές στιγμές, τα νέα παιδιά πρέπει να ξέρουν ότι ο τόπος μας έχει μέλλον και ότι το μέλλον για αυτό τον τόπο είναι ελπιδοφόρο».

«Θα βγούμε από την κρίση και ακριβώς η παιδεία, η γνώση είναι τα βασικά συστατικά για να βγούμε από την κρίση», σημείωσε ότι «πριν από μερικές μέρες μας είπαν ότι η Κύπρος είναι οι παραλίες της και το τραπεζικό της σύστημα, η Κύπρος είναι και τα μυαλά των νέων ανθρώπων της και με αυτά τα μυαλά θα κτίσουμε το αύριο».

Κατά τη συνάντηση, όπως ανέφερε ο Πρύτανης έγινε ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Κύπρου και έχουν εξαχθεί χρήσιμα συμπεράσματα, καθώς κατά τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος η παιδεία, η γνώση, η έρευνα, η καινοτομία είναι βασικά συστατικά για να κτίσουμε την Κύπρο του αύριο.

Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι ο Υπουργός θα πραγματοποιεί τακτές επισκέψεις στο Πανεπιστήμιο, επειδή όπως ανέφερε το Πανεπιστήμιο είναι ο χώρος του.

Ο κ. Κενεβέζος αναφέροντας ότι προσδοκά ότι η σημερινή συνάντηση αποτελεί την αρχή μιας πάρα πολύ καλής συνεργασίας, που θα φέρει καρπούς τόσο για το Πανεπιστήμιο όσο και ευρύτερα για τα θέματα της παιδείας και του πολιτισμού.  Ο Υπουργός Παιδείας συνεχίζοντας είπε πως πέρα από την ανταλλαγή απόψεων, συζητήθηκαν σε βάθος θέματα.

Πρόσθεσε ότι στις επόμενες συναντήσεις με τη Σύγκλητο θα επικεντρωθούν σε ζητήματα που θα διαμορφώσουν τις συνθήκες για τις δομές και για τις λειτουργίες, αλλά και στο επίπεδο της γνώσης να γίνει καλύτερη και ευκολότερη η ζωή του Πανεπιστημίου, έτσι ώστε να αισθανθούμε ότι συνεισφέρουμε ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Κύπρου που μετά από τόσο χρόνια λειτουργία προσφέρει τόσα πολλά στον τόπο μας.

Ερωτηθείς εάν συζητήθηκαν ιδέες και απόψεις για πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου να συμβάλει στην έξοδο από την κρίση, ο κ. Κενεβέζος ανέφερε πως διεξήχθη και μια πολύ – πολύ καλή συζήτηση σε αυτό το επίπεδο και έχουν διατυπωθεί πολλές απόψεις και στοχοθετήσαμε στην επόμενη συνάντηση να γίνουν πιο πρακτικοί την έννοια της υλοποίησης απόψεων, προσανατολισμών και εκκρεμοτήτων που χρονίζουν στα συρτάρια και στους φακέλους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










183