ΠτΔ: Τα έξι βήματα της Κυβερνησης για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και παροχή ποιοτικής παιδείας


Στην εναρκτήρια ομιλία του σε συνέντευξη Τύπου, στο Προεδρικό Μέγαρο, για τον απολογισμό των τριών χρόνων διακυβέρνησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο κεφάλαιο  της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης, σημειώνοντας τα εξής:

Ένας άλλος τομέας προτεραιότητας της Κυβέρνησης ήταν η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η οποία ήταν αναγκαία όχι μόνο για να τερματιστούν διαχρονικές στρεβλώσεις, αλλά επιτέλους για να προσφέρεται ποιοτική παιδεία, να καλλιεργείται κριτική σκέψη και η ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών μας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται:

α.    Ο εκσυγχρονισμός μετά από 26 χρόνια συζητήσεων του αναχρονιστικού συστήματος διορισμού στην εκπαίδευση.

β.    Εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο του 2015 των Νέων Αναλυτικών και Ωρολογίων Προγραμμάτων στη Μέση και Δημοτική Εκπαίδευση.

γ.    Κατάργηση του αναχρονιστικού θεσμού του Ενιαίου Λυκείου και υιοθέτηση των κατευθύνσεων επιλογής μαθημάτων.

δ.    Δημιουργία φορέα διασφάλισης ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έτσι ώστε τα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα να πληρούν τα υψηλότερα δυνατά κριτήρια με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

ε.    Ρύθμιση της εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου μαθητών και από τα ιδιωτικά σχολεία, αυξάνοντας παράλληλα και τις θέσεις και για τους μαθητές των δημοσίων σχολείων. Πρόκειται για μέτρο που αναμένουμε να υιοθετηθεί το συντομότερο από την Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές τις 22ας Μαΐου.

στ.  Αναβάθμιση των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για σε Σχολές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για κάλυψη του κενού που άφησε η κατάργηση του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου (ΑΤΙ).

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










192