Σε κατάληψη του Λυκείου Κύκκου Πάφου προχώρησε ο Σύνδεσμος γονέων του σχολείου


Το μήνυμα  ότι μια κοινωνία η οποία περνάει την σημερινή κρίση ενισχύει την εκπαίδευση και δεν την αποδυναμώνει επιδίωξε να στείλει η σημερινή κατάληψη των κτιριακών εγκαταστάσεων του Λυκείου Κύκκου που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Γονέων του Λυκείου Κύκκου με την συμπαράσταση της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η μετακόμιση του Νικολαϊδείου Γυμνασίου στο Λύκειο μετά την απόφαση του Υπουργικού που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο Ανδρέας Μαραθεύτης πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου Κύκκου σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της κατάληψης ανέφερε πως ο αγώνας που ξεκίνησε σήμερα δεν θα σταματήσει αν δεν αναιρεθεί και αν δεν αλλάξει η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για σταδιακό κλείσιμο του Λυκείου Κύκκου.

Τη στήριξη της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου στον αγώνα  της διατήρησης των ιστορικών σχολείων της Πάφου εξέφρασε με δηλώσεις του ο Βάσος Βασιλείου πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου .

« Είμαστε εδώ να τους συμπαρασταθούμε στον αγώνα τους, να παραμείνει Λύκειο Κύκκου στην Πάφο» είπε ο κ. Βασιλείου , προσθέτοντας πως « σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί η Ομοσπονδία Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας στην κατάργηση του Λυκείου του Κύκκου».

Το Λύκειο Κύκκου επισκέφτηκε σήμερα και ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ο οποίος ανέφερε πως θα δει τον Υπουργό Παιδείας προκειμένου να εξαντληθούν όλες οι προσπάθειες για να διατηρηθούν τα ιστορικά σχολεία όπως το Λύκειο Κύκκου στη ζωή .

Παρατήρησε επίσης, πως υπάρχει μια έντονη απογοήτευση από όλους τους φορείς της πόλης μας, και είναι για αυτό το λόγο και εμείς που ως Τοπική Αρχή πιστεύουμε – όπως είπε- ότι δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια και πως θα πρέπει να ετοιμαστούν εκείνες οι προτάσεις οι οποίες θα διατηρήσουν τα ιστορικά σχολεία του κέντρου της πόλης μας σε ζωή και τα επόμενα χρόνια.

Εξάλλου ο Γιώργος Παναγή πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Πάφου με δηλώσεις εξέφρασε του την διαφωνία της ΟΕΛΜΕΚ  με την κατάργηση του Λυκείου Κύκκου και την μεταστέγαση του Νικολαιδείου στις εγκαταστάσεις του Λυκείου Κύκκου γιατί αυτό- όπως υποστηρίζει -  θα δημιουργήσει δύο μεγάλα προβλήματα. Πρώτον είπε ο κ. Παναγή «  θα δημιουργήσει ένα κενό στην Γυμνασιακή εκπαίδευση της πόλης της Πάφου»  και δεύτερον συνέχισε, «  οι 350 μαθητές του Λυκείου θα κατανεμηθούν στα άλλα δύο Λύκεια τα οποία θα γίνουν σχολεία μαμούθ με  πάρα πολλά προβλήματα».

Ο κ. Παναγή εκτίμησε ακόμη ότι η οικονομική λύση ίσως να μην είναι και η καλύτερη και σημείωσε πως όταν υπάρχει καλή διάθεση από όλους μπορεί να εξευρεθεί μια λύση η οποία θα μπορεί να επιλύσει τα εκπαιδευτικά προβλήματα της Επαρχίας μας.

Την αντίθεση της με την κατάργηση οποιονδήποτε σχολείων είτε αυτό είναι Δημοτικό είτε είναι Γυμνάσιο είτε είναι Λύκειο εξέφρασε με δηλώσεις της η πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Πάφου Μαρία Ζαβρού.

Στο μεταξύ στις 16:00 το απόγευμα έχει καθοριστεί συνάντηση στο Δημοτικό Μέγαρο όλων των φορέων της Πάφου  όπως των Συνδέσμων Γονέων του Λυκείου Κύκκου και του Νικολαιδείου, της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου, της Σχολικής Εφορείας, και του Δήμου Πάφου για την λήψη αποφάσεων.

Εξάλλου , αύριο 8 του μηνός μέχρι και της 15 το Λύκειο Κύκκου θα είναι το Κέντρο Συλλογής Αιτήσεων των μαθητών της επαρχίας Πάφου για τα Ελληνικά Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










174