Σε στοχευμένα μέτρα για στήριξη των φοιτητών του προχωρεί το Πανεπιστήμιο Frederick


Το Πανεπιστήμιο Frederick ανακοινώνει ότι αποφάσισε να αξιολογήσει και να υιοθετήσει σειρά στοχευμένων μέτρων για στήριξή των φοιτητών του. Μεταξύ άλλων, θα προχωρήσει σε επαναξιολόγηση του ύψους των διδάκτρων και άλλων τελών, ειδικές ρυθμίσεις για αποπληρωμή των διδάκτρων, ενίσχυση υφιστάμενου σχεδίου υποτροφιών και οικονομικών βοηθημάτων κ.ά.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Το Πανεπιστήμιο Frederick είχε θέσει, από την ημέρα ίδρυσής του, το 2007, ως βασικό στόχο και προτεραιότητά του, την παροχή υψηλής ποιότητας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Προς το σκοπό αυτό λάμβανε και λαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα για τη διασφάλιση αλλά και ενίσχυση της ποιότητας σε όλους τους κύκλους σπουδών. Παράλληλα, με σειρά μέτρων στάθηκε δίπλα στους φοιτητές και τις οικογένειές τους παρέχοντας σειρά υποτροφιών, οικονομικών βοηθημάτων, διευκολύνσεων στην αποπληρωμή των διδάκτρων κ.ά. Ως πιο σημαντικό μέτρο όμως καταγράφεται το γεγονός ότι από το 2007 τα ετήσια δίδακτρα των φοιτητών επιχορηγούνται από το Πανεπιστήμιο, με ποσό που κυμαινόταν από 1400 έως 2700 ευρώ ανά φοιτητή. Τα δίδακτρα του Πανεπιστημίου Frederick ήταν και παραμένουν τα χαμηλότερα από όλα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με τελική άδεια λειτουργίας.

Το Συμβούλιο του ΠανεπιστημίουFrederick, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που περνά σήμερα ο τόπος καικατανοώντας τα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των φοιτητών, αποφάσισε να αξιολογήσει και να υιοθετήσει σειρά στοχευμένωνμέτρων για στήριξή τους. Μεταξύ άλλων, θα γίνει επαναξιολόγηση του ύψους των διδάκτρων και άλλων τελών, ειδικές ρυθμίσεις για αποπληρωμή των διδάκτρων, ενίσχυση υφιστάμενου σχεδίου υποτροφιών και οικονομικών βοηθημάτων κ.ά.

Στόχος των μέτρων είναι να μπορέσει το Πανεπιστήμιο να βοηθήσειστο μέγιστο δυνατό βαθμό όλη τη φοιτητική κοινότητα αλλά κυρίως να σταθεί δίπλα στους φοιτητές, υφιστάμενους και νεο-εισερχόμενους, που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει ανακοίνωση με συγκεκριμένα μέτρα.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










196