Σεμινάρια πανεπιστημιακού επιπέδου, Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το Εαρινό Εξάμηνο 2016


  Το Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανακοινώνει την διδασκαλία των ακόλουθων σεμιναρίων πανεπιστημιακού επιπέδου για το Εαρινό Εξάμηνο 2016.
Τα σεμινάρια είναι πανεπιστημιακού επιπέδου και απευθύνονται στο ευρύ κοινό, σε φοιτητές, καθώς και σε διδασκάλους Δημοτικής Εκπαίδευσης και καθηγητές Μέσης Παιδείας  για σκοπούς επιμόρφωσης.
Το σεμινάριο ART 101: ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ γίνεται σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρα Γεώργιο Ξενή και παράλληλα με το σεμινάριό του για την αρχαία ελληνική γλώσσα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν ένα ή και περισσότερα σεμινάρια. Θα έχουν την επιλογή να παρακαθήσουν σε εξετάσεις και να πάρουν πιστοποιητικό φοίτησης ή να είναι ελεύθεροι ακροατές χωρίς συμμετοχή σε εξετάσεις με αντίστοιχο πιστοποιητικό.
Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η ελληνική. Ένα σεμινάριο, το διατμηματικό, διδάκεται στην αγγλική. Όλα τα μαθήματα θα γίνονται με προβολές διαφανειών στο power point και ορισμένες φορές με προβολές βίντεο. Τα μαθήματα είναι διαδραστικά και περιλαμβάνουν συζήτηση και πρακτική εξάσκηση στον σχολιασμό και την κριτική έργων τέχνης. Θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία και πινακοθήκες.
Το κάθε σεμινάριο περιλαμβάνει ένα δίωρο εβδομαδιαίο μάθημα (εκτός αργιών) με διάλειμα στην μέση  και ακολουθεί η υποβολή ερωτήσεων και συζήτηση.
Για το περίγραμμα εκάστου σεμιναρίου (Course Outline), τα θέματα και το ημερολόγιο των μαθημάτων, πατείστε το χεράκι στους τίτλους των σεμιναρίων πιο κάτω ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.heritage.org.cy επιλέγοντας  SEMINARS.
Το κάθε σεμινάριο θα αρχίσει την ημερομηνία που προβλέπεται κατωτέρω και στο περιγραμμά του.
Η διδασκαλία θα γίνεται στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μ. Αλεξάνδρου 10, Παλιά Λευκωσία (πάροδος οδού Λήδρας). Άνετος χώρος στάθμευσης έναντι του κτιρίου. Επισυνάπτεται χάρτης.
Το κόστος για παρακολούθηση των σεμιναρίων, πληρωτέον εκ των προτέρων, είναι ανάλογο με τον αριθμό των μαθημάτων. Δικαίωμα εγγραφής δεν υπάρχει. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες λειτουργίας του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα τηλέφωνα 22 003 111 ή 99 67 35 92 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση contact@heritage.org.cy
ART 100  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ)
                     Καθηγητής: Δρ Σοφοκλής Σοφοκλέους
                     ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  €240,00
Έναρξη:  Πέμπτη 10/3/2016 και ώρα 6.00 μμ

 
ART 101  ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
                     Καθηγητής: Δρ Σοφοκλής Σοφοκλέους
                     ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  €240,00 

Έναρξη:  Τετάρτη 9/3/2016 και ώρα 6.00 μμ
ART 102  ΑΡΧΑΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ
                     Καθηγητής: Δρ Σοφοκλής Σοφοκλέους
                     ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  €220,00

 Έναρξη: Τρίτη 15/3/2016 και ώρα 6.00 μμ
ART  103  ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ (ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ, 4ος - 7ος αι. μ.Χ.)
                      Καθηγητής: Δρ Ανδρέας Φούλιας
                      ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  €240,00 

Έναρξη:  Πέμπτη 10/3/2016 και ώρα 6.00 μμ
ART  105  INTERDISCIPLINARY SEMINAR (ARCHAEOLOGY - HISTORY OF ART - GREEK MYTHOLOGY - HISTORY OF RELIGIONS AND CIVILISATIONS)
                      Professor:  Dr Sophocles Sophocleous
                      PARTICIPATION FEES:  €220,00                                                      START: Monday 14/3/2016 at 6.00 pm
PHILO 100  ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
                         Καθηγήτρια: Δρ Ελένη Παπαμιχαήλ
                        ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  €140,00    




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










744