ΣΕΠΚΑ: Όχι μόνο δεν επαναδιορίζονται όλοι στη Μέση αλλά προστίθενται και άλλοι 100 στους ανέργους


O Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης (ΣΕΠΚΑ) διαπιστώνει ότι «με τη σημερινή ανακοίνωση από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, των διορισμών συμβασιούχων και εκτάκτων για τη νέα σχολική χρονιά φάνηκε ξεκάθαρα το πρόβλημα με το μη επαναδιορισμό ΟΛΩΝ των συμβασιούχων και εκτάκτων καθηγητών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΚΑ «παρά τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις που λάβαμε από το Υπουργείο Παιδείας έρχονται  να προστεθούν και φέτος στους δεκάδες συναδέλφους που έμειναν αδιόριστοι τα προηγούμενα χρόνια πέραν των 100 εκπαιδευτικών».  

Και συνεχίζει:

Ιδιαίτερο πρόβλημα έχουν οι κλάδοι των Μαθηματικών, Φιλολόγων, Εμποριολόγων, Φυσικής Αγωγής και Θρησκευτικών που έχουν διψήφιο αριθμό αδιορίστων. (Αναλυτική κατάσταση στο πίνακα που επισυνάπτεται).

Υπενθυμίζουμε  την αποκοπή από τους μισθούς μας  0,8-2%  που μεταφράζεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο τα οποία  έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για τον επαναδιορισμό όλων των συναδέλφων.

Καλούμε έστω και τώρα τον υπουργό να μη φανεί ανακόλουθος και να προβεί στις ενέργειες εκείνες για τις οποίες δεσμεύτηκε ενώπιον των συνδέσμων και επιτροπών συμβασιούχων και εκτάκτων στην παρουσία της ΟΕΛΜΕΚ, που σκοπό  και στόχο είχαν να μην μείνει κανένας συνάδελφος την 1η του Σεπτέμβρη στο δρόμο και να προστεθεί στην ατελείωτη σειρά των ανέργων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











189