Σκληρή επιστολή Γονέων Μέσης στην ΟΕΛΜΕΚ για τον Παντελή Νικολαΐδη


 «Ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ  έχει ξεπεράσει κάθε όριο σεβασμού και αξιοπρέπειας»

Η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης  απέστειλε στον πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ την ακόλουθη επιστολή:

«Πρόεδρο και Μέλη Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου ΟΕΛΜΕΚ

Κύριοι,

Στις 25 Ιουνίου σας έχουμε στείλει επιστολή με την οποία διαμαρτυρηθήκαμε για την συμπεριφορά του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ στην μεσημβρινή εκπομπή το OMEGA TV στις 25.6.

Στην επιστολή αυτή αναφέρουμε ότι ως Οργανωμένοι Γονείς θεωρούμε τη συμπεριφορά του αντιπροέδρου σας εριστική, προσβλητική και απαράδεκτη. Σας καλέσαμε δε όπως μας απαντήσετε ξεκάθαρα, γραπτώς και δημόσια αν η Οργάνωσή σας υιοθετεί τις θέσεις του αντιπροέδρου σας ή όχι. Αναφέρουμε επίσης ότι  θεωρούμε πως το λιγότερο που οφείλετε να κάνετε ως Οργάνωση, είναι να εκδώσετε γραπτή απολογία προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Μ.Ε.

Έχουν περάσει 9 μέρες και ακόμα δεν έχουμε πάρει καμία επίσημη απάντηση από εσάς. Αυτό δεν μας αφήνει περιθώριο από του να υποθέσουμε ότι, όχι μόνο υιοθετείτε τις απόψεις του αντιπροέδρου σας αλλά και ότι του παρέχετε πλήρη στήριξη. Προς ενίσχυση του συμπεράσματος μας αυτού, στις 27.6. σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ κος Χατζησάββας, σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν η Οργάνωση υιοθετεί τις θέσεις του αντιπροέδρου της, απέφυγε να απαντήσει και ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει επακριβώς τι λέχθηκε, κάτι που το θεωρούμε τουλάχιστον φαιδρό ως ισχυρισμό αφού όλοι έμαθαν το τί ακριβώς έγινε και τι λέχθηκε. Είπε επίσης ότι θεωρεί ότι ήταν μία κακή στιγμή εκ μέρους του αντιπροέδρου. Είναι όμως έτσι όπως παρουσιάστηκαν τα πράγματα? Μάλλον όχι, αφού απ΄ ότι φάνηκε σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ φαίνεται να έχει πολλές τέτοιες «κακές στιγμές» και όχι μόνο μία.

Ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ συνεχίζει να προσβάλει και να διαβάλλει τον Πρόεδρο της  Συνομοσπονδίας και κατ’ επέκταση τους Οργανωμένους Γονείς, Μ.Ε. χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν ήταν μία «κακή στιγμή» η συμπεριφορά του στο OMEGA αλλά μία συνειδητή προσπάθεια να σπιλώσει και να διαβάλει τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας και τους Οργανωμένους Γονείς Μ.Ε.

Η εμπάθεια του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ φαίνεται από τις αναρτήσεις του στην προσωπική του σελίδα στο facebook. Σας παραθέτουμε κάποιες από αυτές, σε περίπτωση που δεν περιήλθαν εις γνώση σας:

(Ο Νικηφόρος έχει συνεδριάσει με τον εαυτό του και εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον μου που αποτελεί τίτλο υψίστης τιμής.

Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΟΣ...

Δύο φωνήεντα θέλω να ψιθυρίσω στο φίλο μου το ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΟ...

Αν δεν με διώξει ο ΥΠΠ, στον οποίο έχει αποταθεί για να το σώσει, θα μου ΚΑΦΟΦΑΝΕΙ πάρα-πάρα πολύ... Πληροφοριακά να του αναφέρω πως δεν υπάγομαι σε κανένα Υπουργό ή Υφυπουργό...

Επίσης θα του εκχωρήσω αρμοδιότητα για να μιλά σε θέματα που εν πρώτοις φαίνεται να μην έχει ιδέα, αν μας πει ποιες πραγματικά είναι οι ΣΠΟΥΔΕΣ του;

Είπε πως δεν θέλει να με ξανασυνατήσει σε τηλεοπτικά πάνελ. Θα μου κακοφανεί πραγματικά. Ας το ξανασκεφτεί όμως...Αφού φυσικά συνέλθει από το "ραφτί" που έφαγε πρόσφατα...Αλλά μάλλον δεν μου φαίνεται για μαζόχας και θα το αποφύγει...

ΥΓ: Α...και κάτι ασήμαντο. Να μας πει απλά πότε εργάζεται και ασκεί τα καθήκοντα του ως ΕΠΥ, μιας και μονίμως τον βλέπουμε να περιοδεύει τα τηλεοπτικά κανάλια και με στόμφο να τοποθετείται επί παντός επιστητού...Ας μας πει έστω πότε δούλεψε αυτό το μήνα; (Εκτός και αν μπορεί να μας διευκολύνει ο έντιμος Υπουργός Άμυνας...

Pantelis Nicolaides

Yesterday at 12:17 AM •

Ο επιστρατευμένος ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ, ευρισκόμενος σε διατεταγμένη αποστολή είχε εντολή να πλασάρει τις ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΜΗΝΩΝ.

Pantelis Nicolaides Demetris Karageorgis Με το Νικηφόρο να μιλάτε εσείς που είσαστε ευγενείς. Εγώ θα του διω ραφτι...)

Όπως βλέπετε από τα πιο πάνω, τα οποία είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των όσων ξεστομίζει, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ  έχει ξεπεράσει κάθε όριο σεβασμού και αξιοπρέπειας και έχει προκαλέσει σοβαρότατη ζημιά στις σχέσεις ΟΕΛΜΕΚ και Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Μ.Ε. Κατανοούμε πλήρως ότι οι δύο Οργανώσεις πρέπει να συνεργάζονται για το καλό των παιδιών μας και διαχρονικά έχουμε αποδείξει ότι επιθυμούμε και επιζητούμε τη μεταξύ μας συνεργασία. Αυτό άλλωστε το έχουμε αποδείξει και έμπρακτα όταν σε ανάλογη συμπεριφορά του αντιπροέδρου σας πέρσι το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της κρίσης στην εκπαίδευση, όπου ήταν απίστευτα προκλητικός και προσβλητικός, σε πολλές περιπτώσεις, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία αγνόησε την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του. Η Συνομοσπονδία, κράτησε χαμηλούς τόνους, σεβόμενη τη σοβαρότητα της κατάστασης και την καλή σχέση που είχαν μεταξύ τους οι δύο οργανώσεις, καθώς και τις προσπάθειες που γίνονταν για βελτίωση του αρνητικού κλίματος που επικρατούσε και επίλυση του προβλήματος, για το καλό των παιδιών μας. Φαίνεται όμως ότι ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ την κοινή λογική, την καλή θέληση, την αξιοπρέπεια και την αγάπη προς τα παιδιά μας, τα θεωρεί αδυναμία. Γι’ αυτό φέτος επανήλθε ακόμα πιο προσβλητικός, θεωρώντας ότι μπορεί να εκφοβίσει τη Συνομοσπονδία για να μην απαιτήσει αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα που ως γονείς θεωρούμε ότι πρέπει να απολαμβάνουν τα παιδιά μας.

Σας δηλώνουμε επίσημα ότι αν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη δεν υπάρξει δημόσια γραπτή απολογία από τον αντιπρόεδρο και από το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, η Συνομοσπονδία θα σταματήσει άμεσα τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την ΟΕΛΜΕΚ. Ο σεβασμός προς τους Οργανωμένους Γονείς τόσο στο σύνολο όσο και σε προσωπικό/ατομικό επίπεδο, καθώς και στο αδιαμφησβήτητο έργο που επιτελούν διαχρονικά εθελοντικά στα θέματα της Παιδείας, είναι για μας αδιαπραγμάτευτος όρος.

Φίλοι εκπαιδευτικοί, η προσβλητική συμπεριφορά του αντιπροέδρου σας προς τη Συνομοσπονδία έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στις σχέσεις μας.  Αν η ΟΕΛΜΕΚ εννοεί αυτά που ο Πρόεδρος σας ανάφερε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, ότι δηλαδή επιθυμούν αγαστή και στενή συνεργασία με τους Οργανωμένους Γονείς, τότε γνωρίζετε ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα σας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










236