Σκληρό πόκερ μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας για τους διορισμούς στη Δημοτική και Προδημοτική


Μπορεί να ψηφίστηκε ο νόμος και να μην υπάρχουν νομοθετικά προβλήματα όμως αυτό δε σημαίνει ότι εγκρίθηκαν και οι θέσεις. Στη Δημοτική τα πράγματα είναι δυσκολότερα αφού ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται, αυξάνονται τα τμήματα, άρα αυξάνονται και οι ανάγκες σε δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές:

Στη Δημοτική τη σχολική χρονιά που πέρασε λειτουργούσαν 2670 ενώ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 2689 τμήματα. Δηλαδή τη νέα σχολική περίοδο θα έχουμε 19 τμήματα περισσότερα σε σύγκριση με πέρσι

Στην Προδημοτική το 2011-12 λειτουργούσαν 164 τμήματα νηπιαγωγείων, ενώ τη νέα χρονιά θ’ αυξηθούν στα 186, δηλαδή 22 περισσότερα.

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε τα στοιχεία αυτά στο υπουργείο Οικονομικών και όπως ήταν φυσιολογικό ζητήθηκαν αυξημένες ανάγκες , τόσο σε δασκάλους όσο και σε νηπιαγωγούς. Ο ερχομός της Τρόικας όμως, δημιούργησε νέα δεδομένα. Το υπουργείο Οικονομικών άρχισε ένα εξαντλητικό έλεγχο ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας να λειτουργήσει χωρίς επιπρόσθετες δαπάνες (θέσεις). Όμως, δεν έμεινε μέχρι εδώ. Προχώρησε σε ενδοσκόπηση των διορισμών που ζητά το υπουργείο Παιδείας ζητώντας ταυτόχρονα εξηγήσεις για κάθε θέση (γιατί χρειάζεται). Στο υπουργείο Παιδείας βρίσκονται τις τελευταίες μέρες με τους καταλόγους των θέσεων που ζητούνται από τη μια και των σημειώσεων του υπουργείου Οικονομικών από την άλλη.

Όπως τόνισε αρμόδια πηγή στο www.paideia-news.com στόχος της Διεύθυνσης Δημοτικής του υπουργείου Παιδείας είναι πεισθεί το υπουργείο Οικονομικών να παραχωρήσει τις θέσεις που ζητούνται για να στελεχωθούν επαρκώς τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










175