Στα επίπεδα του 2014 ο προϋπολογισμός του Υπ. Παιδείας για το 2015. Οι στόχοι της Κυβέρνησης


Στις 30 του μήνα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής θα παρουσιάσει ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το 2015.

Το κονδύλι του προϋπολογισμού για το Υπουργείο θα είναι στα ίδια επίπεδα με το 2014.

Για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Παιδείας παρουσιάζεται με τριετές πλάνο.

Απασχόληση στο Δημόσιο Τομέα

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών:

Για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει υιοθετήσει τις πιο κάτω κατευθυντήριες γραμμές για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του 2015 και του Μεσοπρόθεσμού Δημοσιονομικού Πλαισίου  2015-2017:

-      Συνέχιση της απαγόρευσης πλήρωσης κενών θέσεων Πρώτου Διορισμού, Προαγωγής και Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής (υπαλληλικές θέσεις), καθώς και κενών θέσεων Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού στη Γενική Κυβέρνηση   και  στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

-      Αναστολή της εφαρμογής του όρου του Μνημονίου που διαλαμβάνει «μία πρόσληψη ανά  τέσσερις  αφυπηρετήσεις  για  δημοσίους  υπαλλήλους»  με  μη  πρόσληψη  νέου προσωπικού.

-      Αναστολή της εφαρμογής του όρου του Μνημονίου που διαλαμβάνει «μία πρόσληψη ανά πέντε αφυπηρετήσεις για το ωρομίσθιο προσωπικό» με εξαίρεση το  ωρομίσθιο προσωπικό των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

-      Η απασχόληση μη-μόνιμου  προσωπικού   (εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου, εργοδοτουμένων   καθορισμένης  διάρκειας και εκτάκτων που   απασχολούνται  σε δεκαπενθήμερη βάση) κατά το 2015 διατηρείται κατά ανώτατο όριο στα επίπεδα  του 2014.

-      Απαγόρευσης της αντικατάστασης του πιο πάνω προσωπικού που αποχωρεί από την υπηρεσία για οποιοδήποτε λόγο με εξαίρεση το Εκπαιδευτικό Προσωπικό   και  τους Εκπαιδευτικούς Ψυχολόγους  στο   Υπουργείο Παιδείας και  Πολιτισμού και το προσωπικό των Τμημάτων και Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

-      Σε περίπτωση αποχώρησης εποχικού ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού από την υπηρεσία, δεν αντικαθίσταται για οποιοδήποτε λόγο εκτός από τους  ναυαγοσώστες που   ασχολούνται στις Επαρχιακές   Διοικήσεις. Σημειώνεται  ότι  το επίπεδο απασχόλησης του εποχικού ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού δεν θα πρέπει να ξεπεράσει για κανένα λόγο το επίπεδο απασχόλησης του 2014.

-      Ση συνέχιση της μη δημιουργίας πρόσθετων μόνιμων θέσεων και της μη αναβάθμισης μισθοδοτικών κλιμάκων σε προσωπική βάση, τόσο για τις υπαλληλικές θέσεις όσο και τις θέσεις Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού στη Γενική  Κυβέρνηση. Σο μέτρο αυτό αφορά, ως θέμα πολιτικής και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

-      Ση συνέχιση της εφαρμογής του τετραετούς σχεδίου μείωσης μονίμων θέσεων με στόχο την κατάργηση τουλάχιστον 1880 μόνιμων θέσεων στο δημόσιο τομέα μέχρι το 2016. Έχουν ήδη καταργηθεί 1330 συνολικά θέσεις κατά την περίοδο 2013-2014, αναμένεται να καταργηθούν ακόμα 271 κατά το 2015 και παραμένουν ακόμα 279  θέσεις για το 2016.

-      Ση συνέχιση της μείωσης του αριθμού των υπαλλήλων της Γενικής Κυβέρνησης  προς επίτευξη του στόχου μείωσης κατά 4.500 υπαλλήλους την περίοδο 2012-2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία ημερ.30/06/2014, απομένουν ακόμα 682 αποχωρήσεις μέχρι το 2016.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











146