Σταυριάνα Ευθυμιάδη: Πέτυχε 20άρι για τη Νομική Π.Κ. χωρίς φροντιστήρια. Περιμένει για Αθήνα


Χωρίς να παρακολουθεί ιδιαίτερα μαθήματα η Σταυριάνα Ευθυμιάδη του Ανδρέα και της Βερόνικας εξασφάλισε θέση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και μάλιστα με βαθμό 20! Μια επιτυχία που την βρίσκει ενθουσιασμένη αλλά και αιφνιδιασμένη, ταυτόχρονα όπως μας ανέφερε μιλώντας στο Paideia–Νews. Δεν θα κρατήσει τη θέση, όπως είπε, καθώς στόχος είναι η Νομική Σχολή Αθηνών.

«Μάλλον δεν θα κρατήσω τη θέση, γιατί σκοπεύω να φοιτήσω στη Νομική Σχολή Αθηνών», μας είπε για να προσθέσει: «Έτσι θα περιμένω τα αποτελέσματα στην Ελλάδα και προς το παρόν δεν είναι σίγουρο ακόμη».

Όσο για το πώς τη βρήκε αυτό το ευχάριστο νέο πρωί-πρωί ανέφερε: «Είμαι βέβαια πολύ ενθουσιασμένη, αλλά συνάμα και αιφνιδιασμένη γιατί δεν το περίμενα. Ξέρω ότι οι συμμαθητές μου δούλεψαν πολύ σκληρά καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και δεν περίμενα να είμαι  στους πρώτους με 20».

Η Σταυριάνα  αποφοίτησε από το Λανίτειο  Λύκειο με βαθμό απολυτηρίου σχεδόν 20. Εξασφάλισε 19, 8/10 και όπως μας είπε έχασε τα 2/10 στα μαθήματα των Αρχαίων και των Νέων Ελληνικών. Στην περίπτωση της Σταυριάνας για την επιτυχία της σε ένα κλάδο θεωρητικής κατεύθυνσης, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε το γεγονός ότι η μητέρα της είναι καθηγήτρια φιλόλογος στο Λύκειο Αποστόλου Πέτρου και Παύλου, ενώ ο πατέρας της Πολιτικός Μηχανικός.

Αυτό όμως που εκπλήσσει είναι το γεγονός ότι δεν έχει παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα και κατάφερε να έχει βαθμό 20 τόσο στο απολυτήριο (σχεδόν) όσο και στις Παγκύπριες εξετάσεις. Και γι΄ αυτό έχει ισχυρή άποψη: «Δεν θεωρώ ότι χρειάζονται τα φροντιστήρια. Το ατομικό διάβασμα πιστεύω μπορεί να ωφελήσει περισσότερο από τα φροντιστήρια. Τα οποία λειτουργούν σαν μαζική παραγωγή χωρίς ο μαθητής να κατανοεί τη διδακτέα ύλη».

Χωρίς ιδιαίτερα μαθήματα όμως, πόσο χρόνο αφιέρωνε στο διάβασμα η Σταυριάνα; Μας είπε σχετικά: «Καθημερινά αφιέρωνα 3-4 ώρες, ενώ τα Σαββατοκύριακα κάτι περισσότερο, δηλαδή 5 με 6 ώρες».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










263