Στη Σενεγάλη ο Επίτροπος Μίμιτσα για το παγκόσμιο forum εκπαίδευσης


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (ΚΥΠΕ)- Ο Επίτροπος Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Νέβεν Μίμιτσα, παρευρίσκεται σήμερα στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Εκπαίδευση στο Ντακάρ της Σενεγάλης και καλεί τους παγκόσμιους ηγέτες να ενισχύσουν τις επενδύσεις τους στην εκπαίδευση. Όπως έγινε γνωστό δωρητές και αναπτυσσόμενες χώρες αναμένεται να δεσμευτούν να αυξήσουν σημαντικά τη χρηματοδότησή τους για να επιταχύνουν την πρόοδο προς την επίτευξη ποιοτικής εκπαίδευσης για όλους.

Ο Επίτροπος Μίμιτσα καλεί τη διεθνή κοινότητα να αντιστρέψει την τρέχουσα τάση μείωσης της χρηματοδότησης για την εκπαίδευση: "Είμαι ευτυχής που βλέπω τόσους πολλούς πολιτικούς, εταιρικούς, φιλανθρωπικούς και ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών εδώ στο Ντακάρ να ενισχύσουν την Παγκόσμια Σύμπραξη για την Εκπαίδευση. η εκπαίδευση είναι καθοριστικής σημασίας για την αντιμετώπιση των διαφόρων προκλήσεων της βιώσιμης ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της υγείας, της βιώσιμης ανάπτυξης, της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης και της μακροπρόθεσμης ειρήνης και σταθερότητας, υπενθυμίζω με υπερηφάνεια την αρχική δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ανανέωση του GPE και καλούν όλους τους ηγέτες να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω».

Η ανακοίνωση της ΕΕ τον Δεκέμβριο του 2017 για την ανανέωση της Παγκόσμιας Εταιρικής Σχέσης για την Εκπαίδευση (Global Partnership for Education - GPE) με επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ αποτελεί σαφή ένδειξη της αποφασιστικότητας της ΕΕ να συμβάλει στη διασφάλιση της συμμετοχικής και δίκαιης ποιότητας εκπαίδευσης και να προωθήσει τις ευκαιρίες διά βίου μάθησης για όλους. κατόρθωμα. Η ανακοίνωση αυτή ξεπέρασε τα 375 εκατομμύρια ευρώ που έχουν ήδη αναληφθεί το 2014.

H Kομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι μέσω της υποστήριξης της ΕΕ, το GPE κατόρθωσε να το επιτύχει:

- 72 εκατομμύρια περισσότερα παιδιά βρίσκονταν στο δημοτικό σχολείο το 2015 σε σύγκριση με το 2002.
- Το 76% των παιδιών στις χώρες εταίρους του GPE ολοκλήρωσε το δημοτικό σχολείο το 2015 σε σύγκριση με το 63% το 2002.
- Το ποσοστό ολοκλήρωσης των δημοτικών σχολείων για τα κορίτσια αυξήθηκε σε 74% το 2015 σε σύγκριση με 57% το 2002.
- Το 78% των χωρών-εταίρων του GPE διατήρησε ή αύξησε τον προϋπολογισμό για την εκπαίδευσή του στο 20% ή περισσότερο από το 20% των δημόσιων δαπανών το 2015.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


370