Στην Άντρη Κουτσουλίδου το φετινό βραβείο «Πάνος Ιωάννου»


Πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου την Πέμπτη 23η Μαΐου 2013, η απονομή του Βραβείου Νέου Επιστήμονα «Πάνος Ιωάννου» στη νεαρή, λαμπρή επιστήμονα, Δρ. Άντρη Κουτσουλίδου.

Η φετινή τιμώμενη, Δρ. Άντρη Κουτσουλίδου, εργάζεται στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου από το 2008, στο τμήμα Μοριακής Γενετικής, Λειτουργίας και Θεραπείας. Η Δρ. Κουτσουλίδου αποπεράτωσε τις διδακτορικές της σπουδές στο University of Bristol του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η διατριβή της ανακηρύχθηκε σαν μια από τις τρεις  καλύτερες διατριβές της χρονιάς. Καταλυτικός παράγοντας στην απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου για την απονομή του Βραβείου «Πάνος Ιωάννου» στη Δρ. Κουτσουλίδου, ήταν το γεγονός ότι η μέχρι στιγμής ερευνητική της πορεία έχει συνδράμει σημαντικά στην εξερεύνηση της Μυοτονικής  Δυστροφίας (Myotonic  Dystrophy).

Τα Βραβεία Νέου Επιστήμονα «Πάνος Ιωάννου», είναι από τους σημαντικότερους θεσμούς του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, αφού από την εδραίωσή τους το 2007, δίνονται σαν τιμητική διάκριση σε νεαρούς επιστήμονες του Ινστιτούτου, οι οποίοι διαπρέπουν στον ερευνητικό τους τομέα .Ο Δρ. Πάνος Ιωάννου γεννήθηκε το 1951 στο κατεχόμενο χωριό Καλογραία Κερύνειας. Σπούδασε Βιοχημεία στο University College London, ενώ στη συνέχεια δημιούργησε τμήματα έρευνας και διάγνωσης της Θαλασσαιμίας στο Μακάρειο Νοσοκομείο και στη συνέχεια στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Το 1997 ο Δρ. Ιωάννου μετακόμισε στην Αυστραλία για να εργαστεί στο Murdoch Children’s Research Institute στη Μελβούρνη. Τα πρωτοποριακά του κατορθώματα στο χώρο της ιατρικής έρευνας τον κατέστησαν  σαν μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του χώρου. Ο Δρ. Ιωάννου απεβίωσε στις 18 Απριλίου 2005 μετά από μάχη με τον Καρκίνο.

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου με ανανκοινωσή τους αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν να τιμούν το έργο του, βραβεύοντας αξιόλογους, νεαρούς επιστήμονες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










177