Στην Κύπρο οι τελικοί των Ευρωπαϊκών Διαγωνισμών MATHFactor και MATHeatre


Την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014, η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία ως ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Έργου Le-MATH θα δώσει συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του έργου καθώς και το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού που θα είναι ανοικτός προς το κοινό.

Ευρωπαϊκό Έργο Le-MATH: Μάθηση μαθηματικών μέσω νέων παραγόντων επικοινωνίας (Learning mathematics through new communication factors) (www.le-math.eu). Το έργο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2012 και διαρκεί 2 χρόνια. Αναπτύχθηκαν νέες μέθοδοι στην εκμάθηση και τη διδασκαλία των μαθηματικών για μαθητές ηλικίας 9 – 18 ετών μέσω της δημιουργίας δύο κύριων εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην επιμόρφωση και κατάρτιση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν μαθηματικά σε μαθητές ηλικίας 9-18. Τα δύο εργαλεία είναι:

  • MATHeatre: Διδασκαλία και μάθηση των μαθηματικών μέσω του μαθηματικού θεάτρου
  • MATHFactor: Διδασκαλία και μάθηση των μαθηματικών μέσω μαθηματικών δραστηριοτήτων επικοινωνίας.

Με αυτά τα εργαλεία, η μάθηση των μαθηματικών γίνεται πιο ελκυστική για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Στο πλαίσιο του έργου η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και το Ευρωπαϊκό Έργο Le-MATH ανακοινώνουν τη διοργάνωση των δύο τελικών των Ευρωπαϊκών Διαγωνισμών MATHFactor και MATHeatre στην Κύπρο.

Ο τελικός διαγωνισμός MATHFactor θα γίνει το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 η ώρα 17:00 και ο τελικός διαγωνισμός MATHeatre την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 η ώρα 9:30. Οι προκριματικοί ολοκληρώθηκαν μέσω διαδικτύου στα μέσα Φεβρουαρίου 2014.   Χώρος διεξαγωγής των διαγωνισμών είναι το Ξενοδοχείο Hilton Cyprus. Οι διαγωνισμοί αυτοί θα γίνουν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Συνεδρίου για τα Μαθηματικά EUROMATH 2014 (www.euromath.org) που θα γίνει από τις 24-28 Απριλίου 2014 στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστα Καδή.

Οι διαγωνισμοί MATHFactor και ΜΑΤΗeatre είναι πιλοτικοί και εξετάζουν την εφαρμογή της πιο πάνω μεθοδολογίας από το Σεπτέμβριο 2013 έως τον Απρίλη 2014. Στους τελικούς διαγωνισμούς λαμβάνουν μέρος 120 μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Κύπρο, τη Γαλλία, τη Τσεχία, το Λίβανο, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, την Κροατία και τη Σερβία. Οι μαθητές αυτοί έχουν διακριθεί στη Φάση 1, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 250 μαθητές και εκπαιδευτικοί.  

Συντονιστής του Έργου είναι η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία  μαζί με 12 συνεργάτες από την Κύπρο, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αυστρία, Σουηδία, Γαλλία, Τσεχία, Βέλγιο και Ουγγαρία .
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


111