Στην Τράπεζα Πειραιώς τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα


ΑΘΗΝΑ- Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κατά την συνεδρίαση του Γενικού του Συμβουλίου στις 22 Μαρτίου 2013, ενέκρινε την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά των υποκαταστημάτων των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του ΤΧΣ.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ταμείο, η συναλλαγή τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Είχε προηγηθεί συμφωνία για τη διευθέτηση του ζητήματος των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. 

«Σε σημερινή επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώθηκε η ρύθμιση του ζητήματος της αποξένωσης των ελλαδικών παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών, με τους ευνοϊκότερους υπό τις συνθήκες όρους, με σημαντικό όφελος για την κυπριακή πλευρά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυπριακή προεδρία.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας σημείωσε:

«Ανταποκριθήκαμε στην ανάγκη να προστατευτούν απόλυτα οι καταθέτες των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και να υπάρξει από ελληνικής πλευράς βοήθεια στα σχέδια εξόδου της Κύπρου από την κρίση. Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μία ακόμη σημαντική κίνηση στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπου η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει από την πρώτη στιγμή, ως βασικός πυλώνας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας και την προοπτική ανάκαμψης, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Για θετική εξέλιξη έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης. «Θετική η εξέλιξη της απορρόφησης των υποκαταστημάτων της Κύπρου & Λαϊκής-CPB από την Πειραιώς, αφού εξασφαλίζει καταθέτες & επιχειρήσεις» σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαρισμού στο twitter.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










148