Στήριξη για ένα ακόμη χρόνο σε πολίτες της ΕΕ που επιθυμούν να αποκτήσουν διδακτορικό στο Βρετανία


ΚΥΠΕ- Οι πολίτες της ΕΕ που σκοπεύουν να σπουδάσουν σε διδακτορικά προγράμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πλέον εγγυήσεις για χρηματοδότηση των σπουδών τους μέχρι το 2020. Ετσι  όλοι οι φοιτητές προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων θα έχουν υποστήριξη για ακόμα ένα χρόνο.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Υπάτης Αρμοστείας, η εγγύηση αυτή διασφαλίζει ότι όσοι μεταβαίνουν στο ΗΒ για διδακτορικό, διατηρούν το δικαίωμα για υποστήριξη από το τμήμα Έρευνας και Καινοτομίας της χώρας για προγράμματα που θα αρχίσουν την ακαδημαϊκή χρονιά 2020/21.

Το Λονδίνο θα συνδράμει επίσης στη διατήρηση της εξαιρετικής ερευνητικής βάσης στο ΗΒ, η οποία παρέχει σε διεθνείς επιχειρήσεις και επενδυτές μια ελκυστική πηγή προσβάσιμων ταλέντων από τη βρετανική έρευνα και καινοτομία. Η ζήτηση για κατόχους διδακτορικών τίτλων στο ΗΒ είναι ψηλή.

Οι αριθμοί δεικνύουν 20% ετήσια αύξηση στους κατόχους διδακτορικού τίτλου από το 2013/14 μέχρι το 2017/18, με 92% όσων αποφοίτησαν το 2016/17 να μεταπηδούν στην αγορά εργασίας ή σε περαιτέρω σπουδές εντός εξαμήνου.
 
Σε μια άλλη εξέλιξη, το ΗΒ θα συνεργαστεί με 13 Ευρωπαϊκές χώρες για την Ευρωπαϊκή Ερευνητική Υποδομή Euro-BioImaging (EuBI), η οποία θα έχει έδρα τη Φινλανδία. Μέσω της συμμετοχής του σε αυτή την πρωτοβουλία, το ΗΒ θα παράσχει στους βιοεπιστήμονές του πρόσβαση σε εξαιρετικές τεχνολογίες απεικόνισης ανά την Ευρώπη οι οποίες θα είναι χρήσιμες στις έρευνές τους πάνω σε κύτταρα και οργανισμούς.

Η δουλειά που θα συντονίζει το EuBI μπορεί να οδηγήσει σε νέα και ταχύτερη ανάπτυξη φαρμάκων, καλύτερες διαγνώσεις, θεραπείες και πρόληψη ασθενειών, αναφέρεται.
 
Ο Υπουργός Πανεπιστημίων και Επιστημών Κρις Σκίντμορ ανέφερε πως η επιστήμη και η έρευνα δεν έχουν σύνορα και η διεθνής συνεργασία παραμένει προτεραιότητα για το Λονδίνο. "Οι ξένοι φοιτητές συνεισφέρουν σημαντικά στα παγκόσμιας κλάσης πανεπιστήμιά μας. Αυτό έχει να κάνει με ανθρώπινο δυναμικό - να δώσουμε στους δυνητικούς φοιτητές τις εγγυήσεις που χρειάζονται για να επιλέξουν το ΗΒ για το επόμενο βήμα στην ακαδημαϊκή τους πορεία", ανέφερε.
 
Ο Υπουργός θα συναντήσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του στο ανεπίσημο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας για να συζητήσει, μεταξύ άλλων, τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πρόκειται για θέμα κλειδί στη Φινλανδική Προεδρία της ΕΕ.
 
Ο Υπουργός θα επαναβεβαιώσει επίσης τη δέσμευση της Κυβέρνησης του ΗΒ να εγγυηθεί τις χορηγίες των δικαιούχων του προγράμματος Ορίζοντας 2020 και θα καλέσει τις εταιρείες και τους ερευνητές που λαμβάνουν χορηγία να καταθέσουν τα στοιχεία τους στο διαδικτυακό πόρταλ. Σε περίπτωση μη συμφωνημένης εξόδου του ΗΒ από την ΕΕ, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους θα λάβουν τις χορηγίες τους.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


393