Στις 22.900 οι αιτήσεις για φοιτητική χορηγία, ενώ λήγει την Παρασκευή η προθεσμία υποβολής


ΚΥΠΕ- Περίπου 22.900 αιτήσεις για παραχώρηση φοιτητικής χορηγίας είχαν υποβληθεί μέχρι τις 8 Μαΐου στην Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ενώ παραμένουν μόλις μερικές μέρες μέχρι τις 11 Μαΐου, που λήγει η παράταση που δόθηκε για υποβολή των αιτήσεων.

Σημειώνεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, με απόφαση του στις 24 Απριλίου, είχε εγκρίνει παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων διεκδίκησης της Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας (φοιτητική χορηγία και φοιτητικό πακέτο), για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, μέχρι την Παρασκευή 11 Μαΐου.
 
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Ανώτερος Οικονομικός Λειτουργός της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας, Λάκης Μίθηλλος είπε ότι έχει καταβληθεί ήδη η πληρωμή σε 5.500 δικαιούχους φοιτητικής χορηγίας, ενώ μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα έχει καταβληθεί η πληρωμή σε συνολικά πέραν των 7.500 δικαιούχων.
 
Ανέφερε ότι η Υπηρεσία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τον έλεγχο και έγκριση αιτήσεων, σημειώνοντας ωστόσο ότι το πόσο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η όλη εργασία εξαρτάται από το κατά πόσον είναι ολοκληρωμένες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ή αν θα χρειαστεί η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας να ζητήσει επιπλέον στοιχεία από τους αιτητές.
 
Η φοιτητική χορηγία παραχωρείται, υπό προϋποθέσεις, στη βάση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, ενώ το ύψος της φοιτητικής χορηγίας που παραχωρείται στους δικαιούχους εξαρτάται από το συνολικό ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










212