Στις 3-5 Ιουνίου η έκθεση γραφικών τεχνών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Προπύργιο του πειραματισμού και των νέων τάσεων αποτελεί πλέον η καθιερωμένη έκθεση γραφικών τεχνών που διοργανώνει και φέτος το Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου από τις 3 – 5 Ιουνίου στα εργαστήρια των Γραφικών Τεχνών. Και φέτος, οι νεαροί γραφίστες υπόσχονται να εντυπωσιάσουν με τις τελευταίες τους δουλειές που περιλαμβάνουν τρισδιάστατες κατασκευές, λογότυπα, posters, μακέτες εντύπων, multimedia και animations, διαδικτυακές εργασίες, κινούμενα γραφικά, φωτογραφία κ.α.

Η έκθεση των φοιτητών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει καθιερωθεί πια στη συνείδηση του καλλιτεχνικού κόσμου και ανοίγει δρόμους προς καινούργιες εικαστικές προσεγγίσεις. Η έκθεση προσβλέπει στην αμφίδρομη σχέση των φοιτητών με το κοινό αλλά ανοίγει ταυτόχρονα και παράθυρο ευκαιρίας στην αγορά εργασίας. Άλλωστε, ένας από τους στόχους της έκθεσης είναι η ανάδειξη του ρόλου των γραφικών τεχνών στην οικονομική ανάπτυξη, αφού η έκθεση αποτελεί κι ένα χώρο διαλόγου ανάμεσα στους σχεδιαστές και τις επιχειρήσεις με φόντο την κυπριακή πραγματικότητα.

Οι γραφικές τέχνες είναι ένας χώρος που απελευθερώνει τη δημιουργικότητα, ένας κόσμος ανεξάντλητος, γοητευτικός αλλά και πολύ απαιτητικός. Το Πρόγραμμα Γραφικών Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει διανύσει μια επιτυχή πορεία δέκα ετών και απόφοιτοί του ήδη απασχολούνται σε αναγνωρισμένου κύρους διαφημιστικά γραφεία ή στο χώρο των ΜΜΕ.

Με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην Κύπρο για τη συμμετοχή τους στο πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Performance Art Κύπρου CIPAF, οι performance artists BBB Johannes Deimling και Marcel Sparmann από τη Γερμανία, θα πραγματοποιήσουν ζωντανό Show και θα συζητήσουν για το ‘performanceart’ το βράδυ των εγκαινίων. Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Performance Art Κύπρου (CIPAF) επιμελείται η Χριστίνα Γεωργίου και θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8, και 9 Ιουνίου στη Λευκωσία.

Επιπρόσθετα, η Εταιρεία «Κύπριοι Χαράκτες», παρουσιάζει στους χώρους του Πανεπιστημίου μας το έργο NaturalNet, ομαδικό έργο στο οποίο οι χαράκτες προκάλεσαν και ενέπλεξαν δημιουργικά, την κοινότητα,  σε μια σκόπιμη αλληλεπίδραση διαφόρων κοινωνικών ομάδων.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν  στις 3 Ιουνίου στις 7:00μμ στα εργαστήρια Γραφικών Τεχνών, (Διογένη 1, κτήριο Φιλελεύθερου, είσοδος Α).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










182