Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο το 2ο Συμπόσιο της Κυπριακής Πλατφόρμας Ασφάλειας


Οι θετικές ανατροπές που επιφυλάσσουν για την Κύπρο τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και ενόψει δραστικών αλλαγών στις ενεργειακές δομές και υποδομές της χώρας, πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη στςι 8.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού  Πανεπιστημίου Κύπρου, Συνέδριο-Σταθμός για το μέγα θέμα της ασφάλειας.

 Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο διάσημος Κύπριος καθηγητής Κώστας Παντελίδης, ο οποίος διαπρέπει στην Αγγλία στον τομέα των βιομηχανικών διεργασιών. Ο κ.Παντελίδης θα μιλήσει για τη χρήση υπολογιστικών μεθόδων στον ασφαλή σχεδιασμό της βιομηχανίας επεξεργασίας πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου. Επίσης θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, και ο Dr Alan Waring, με πολυετή εμπειρία στον τομέα της καλλιέργειας κουλτούρας ασφάλειας σε μεγάλους οργανισμούς στον τομέα της βιομηχανίας ενέργειας. Σημειώνουμε και την παρουσία του αυστριακού Dr Alois A. Hirschmugl ο οποίος, ως επικεφαλής του κλιμακίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας κατέγραψε το μέγεθος της ζημιάς στο Μαρί.

Οι ομιλίες θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του 2nd Cyprus Safety Platform Symposium in Man Made Disasters. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του 2nd Cyprus Safety Platform Symposium in Man Made Disasters θα λάβει χώρα Special Session in Energy Storage / Energy Networks (with an emphasis on oil and gas) Safety.

Το συνέδριο διοργανώνει η Κυπριακή Πλατφόρμα Ασφάλειας που λειτουργεί από τις αρχές του 2012 με σκοπό: την έναρξη της αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων με τους ακαδημαϊκούς φορείς με σκοπό τη δημιουργία ατζέντας ασφάλειας που θα ανταποκρίνεται στα υπαρκτά προβλήματα καθώς και την προώθηση κουλτούρας ασφάλειας στην κοινωνία.  Στην πλατφόρμα λειτουργούν 7 θεματικά δίκτυα.

Στην Κυπριακή Πλατφόρμα Ασφάλειας συμμετέχουν εκπρόσωποι Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της Κύπρου, Κυβερνητικά Τμήματα, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, ΚΕΒΕ και ΟΕΒ.  Η προσπάθεια υποστηρίζεται από το ΕΤΕΚ, το ΣΑΥΚ και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Την ίδια μέρα, στην αίθουσα ΩΜΕΓΑ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου θα υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου – Κέντρου Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας.

Η σημαντική αυτή συμφωνία θα περιλαμβάνει την κοινή υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ερευνητικών μελετών που αφορούν:

Προστασία Κρίσιμων Υποδομών και ιδιαίτερα εκείνων που εμπίπτουν στην Ευρωπαϊκή Οδηγία για την Προστασία Κρίσιμων Υποδομών, Προστασία  από φυσικές καταστροφές και Διαχείριση κρίσεων με την χρήση προηγμένων τεχνολογικών και συστημάτων.Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter

15