Στο τελικό στάδιο, το Μνημόνιο Συνεργασίας, Κύπρου - Ιαπωνίας στον τομέα της ανώτερης εκπαίδευσης


  Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού μεταξύ της Διευθύντριας Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΔΑΑΕ), Δρ Δέσποινας Μαρτίδου-Φορσιέρ, με την Πρώτη Γραμματέα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Αθήνα, κας Yoko Maejima. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων Κύπρου-Ιαπωνίας για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας στον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης και των Επιστημών και αποτελεί συνέχεια προηγούμενης συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2015.

Κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών αποτέλεσε το γεγονός ότι θα προκύψουν αμοιβαία οφέλη από την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα της ανώτερης εκπαίδευσης, μέσω της υπογραφής του Μνημονίου αλλά και της ανάπτυξης συνεργασιών ανάμεσα στα πανεπιστήμια των δύο χωρών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. 

Τόσο η Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης όσο και η Πρώτη Γραμματέας, δεσμεύτηκαν να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την οριστικοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας, η διαβούλευση του οποίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο, έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις για την υπογραφή του.    
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


119