Στο τρίτο ακαδημαϊκό έτος η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής


Στο τρίτο της ακαδημαϊκό έτος προχωρεί η μεταπτυχιακή σχολή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ). Η Σχολή υποδέχθηκε τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014τους φοιτητέςτου νέου ακαδημαϊκού έτουςσε μια εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβαν αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα θέματα που τους αφορούν και ξεναγήθηκανστις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου.

Το ΙΝΓΚ το οποίο αναγνωρίζεται ως το πιο ανεπτυγμένο ακαδημαϊκό κέντρο στον τομέα της υγείας στη χώρα μας, αναβαθμίστηκε στο χώρο της εκπαίδευσης και της έρευνας με ταμεταπτυχιακά προγράμματα της ΣΜΙΚ. Τα οφέλη που προκύπτουν με τη δημιουργία της Σχολής είναι πολύπλευρα για το ΙΝΓΚ αλλά και για την κοινωνία της Κύπρου ως σύνολο.

Οι φοιτητές της ΣΜΙΚ επιλέγηκαν μετά από αναλυτική και απαιτητική διαδικασία και θα παρακολουθήσουν ένα από τα δυο προγράμματα «Μοριακής Ιατρικής» και «Ιατρικής Γενετικής» σε επίπεδο Μάστερ ή Διδακτορικό που προσφέρει η ΣΜΙΚ. Τα καινοτόμα αυτά προγράμματα, καλύπτουν ένα πλατύ φάσμα από ενδιαφέρουσες πτυχές αυτών των επιστημών. Είναι δομημένα έτσι ώστε οι φοιτητές να λαμβάνουν εξειδικευμένες θεωρητικές γνώσεις μέσω των μαθημάτων και να εκπονούν τις ερευνητικές τους διατριβές μέσα στα άριστα εξοπλισμένα εργαστήρια του ΙΝΓΚ. Ο μοναδικός συνδυασμός στο ΙΝΓΚ της έρευνας και της εφαρμογής των αποτελεσμάτων της πάνω στους ασθενείς, δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους  φοιτητές της ΣΜΙΚ. Οι φοιτητές θα μπορούν να κατανοήσουν και να εργαστούν για την έρευνα προς την αναβάθμιση της ποιότητας  ζωής των ασθενών.

Συνεχίζοντας την αναπτυξιακή της πορεία και εκμεταλλευόμενη τη γνώση και πείρα των Επιστημόνων και Ιατρών του ΙΝΓΚ, από το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, η ΣΜΙΚ θα επεκτείνει το εύρος των προγραμμάτων της με τα ακόλουθα νεοεισαχθέντα προγράμματα:Μάστερ στη Νευροεπιστήμη, Μάστερ στη Βιοϊατρική Έρευνα και Διδακτορικό στηΝευροεπιστήμη.

Πληροφορίες στο 22392840 και στην ιστοσελίδα της Σχολής www.cing.ac.cy/csmm/

 

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


135