Στον αέρα το φοιτητικό πακέτο, υπό την αίρεση της Τρόικας η ενίσχυση των φοιτητών


Μπροστά στην αγωνία αυτή, το Πανεπιστήμιο Κύπρου υποχρεώθηκε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία να δηλώνει άγνοια για το θέμα. Αναφέρει:

«ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ

Ακαδημαϊκό Έτος 2012-13

Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ) του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει ότι δεν έχει ακόμα οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), όσον αφορά την υποβολή αιτήσεων του Κρατικού Φοιτητικού Πακέτου για το Ακαδημαϊκό έτος 2012-13.

Η ΥΣΦΜ θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση, μόλις το ΥΠΠ ενημερώσει επίσημα τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.

Για τυχόν περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να αποτείνεστε στην ΥΣΦΜ (Κτίριο Συμβουλίου Συγκλήτου Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, τηλέφωνα επικοινωνίας: 22 89 4047 / 4048».

Έγκυρες πληροφορίες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας www.paideia-news.com αναφέρουν ότι η καθυστέρηση της ανακοίνωσης οφείλεται στο γεγονός ότι ο τομέας των επιδομάτων στον κρατικό προϋπολογισμό περιλαμβάνεται μεταξύ εκείνων που η Τρόικα επιμένει σε περαιτέρω περικοπές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Δημοσθένους φέρεται να άσκησε πιέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών και πέτυχε να μην περικοπούν τα κονδύλια που θα δοθούν στους δικαιούχους φοιτητές που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια της Κύπρου. Ωστόσο, με την επιμονή της Τρόικας, δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτε δεδομένο. Το ποσό που διαχειρίζεται το Υπουργείο Παιδείας για τους φοιτητές της Κύπρου ανήλθε πέρσι στα 7.750.000 ευρώ.

Τώρα για το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για τους φοιτητές του εξωτερικού, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα και οι πιθανότητες να μη δοθεί το ποσό είναι μεγαλύτερες. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι προς το παρόν θα υπάρξει μείωση των κρατικών υποτροφιών οι οποίες φέτος είναι αυξημένες κατά 40, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










124