Το χρονικό της υπόθεσης ακολουθεί:
Στην ΠΟΦΕΝ ελήφθη πλειοψηφικά απόφαση όπως η εκδήλωση γίνει στο οδόφραγμα του Αγίου Κασιανού. Υπέρ τάχθηκαν η Πρωτοπορία, η Αναγέννηση και ο Αγώνας. Η Προοδευτική εισηγήθηκε, η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στο γηπεδο του Ορφέα.
Η Αστυνομία μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση εκτιμώντας τους κινδύνους που υπάρχουν για τους φοιτητές και τους μαθητές , αφού η απόσταση από τα κατοχικά στρατεύματα είναι πολύ μικρή αρνήθηκε να αστυνομεύσει την εκδήλωση. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες και προγραμματίστηκε πραγματοποιήθηκε συνάντηση Αστυνομίας και ΠΟΦΕΝ την Τετάρτη στις 4 το απόγευμα.
Η Αστυνομία δεν απάντησε αμέσως και ζήτησε λίγο χρόνο για να μελετήσει το θέμα. Γύρω στις 7 μ.μ. απάντησε θετικά.
Έτσι η φοιτητική και μαθητική εκδήλωση καταδίκης ανήμερα (15 Νοεμβρίου) της ανακήρυξης του ψευδοκράτους θα πραγματοποιηθεί στο οδόφραγμα του Αγίου Κασιανού υπό την επιτήρηση της Αστυνομίας.