Στον απόηχο της χθεσινής μεγαλειώδους πορείας των εκπαιδευτικών, εκ νέου συζήτηση στη Βουλή


Κοινή συνεδρία επιτροπών Εργασίας και Παιδείας για την κρίση στην εκπαίδευση

ΚΥΠΕ- H Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού συνέρχονται σήμερα στη 1.00 μ.μ από κοινού για να συζητήσουν για την κρίση στη δημόσια εκπαίδευση, τα εργασιακά προβλήματα που δημιουργούνται και το σεβασμό στην τήρηση των θεσμοθετημένων διαδικασιών.
Παράλληλα στη συνεδρία θα γίνει ενημέρωση των βουλευτών για τα προβλήματα, τις προκλήσεις και προοπτικές της νέας σχολικής χρονιάς.
Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Παιδείας,  ο Γενικός Ελεγκτής, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας , ο Διευθυντής Προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών, η Αναπλ. Διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, ο Διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ και των οργανωμένων γονέων
Χθες συνήλθε η Επιτροπή Εργασίας όπου κατατέθηκε εισήγηση για απόσυρση των προτάσεων της Κυβέρνησης και έναρξη διαλόγου. Ο Υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι οι προτάσεις δεν μπορούν να αποσυρθούν, σημείωσε όμως ότι αν υπάρχουν οποιαδήποτε άλλα μέτρα που μπορούν να υιοθετηθούν, αντισταθμιστικά, χωρίς να επηρεάζεται η στελέχωση,  «τα συζητάνε».
Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.
Στις 900 συνέρχεται το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ για αξιολόγηση της κατάστασης
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter73