Στον Καθηγητή Δημήτριο Χριστοδούλου το Βραβείο Νέμιτσας 2016 στα Μαθηματικά


Στον Καθηγητή Δημήτριο Χριστοδούλου θα απονεμηθεί μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Κριτών το Βραβείο Νέμιτσας 2016 στα Μαθηματικά.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2016 στο Προεδρικό Μέγαρο και το Βραβείο θα απονείμει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα από το γραφείο του Προέδρου.
Ο καθηγητής Χριστοδούλου θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μαθηματικούς επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο, γεγονός που τιμά ιδιαίτερα την Κύπρο.
Ένα μήνα μετά τα 19α γενέθλιά του, δημοσίευσε την πρώτη του επιστημονική εργασία «Αντιστρεπτοί και μη αντιστρεπτοί μετασχηματισμοί στην Φυσική των μελανών οπών», που άνοιξε ένα καινούργιο κεφάλαιο, την θερμοδυναμική των μεγάλων οπών.
Έχει βραβευθεί με πολλά σημαντικά Βραβεία, όπως τα: MacArthur Fellows Award (1993), Aristeion of the Academy of Athens (1996), a Guggenheim Fellowship (1998), Bocher Memorial prize of the American Mathematical Society (1999), the Aristeion prize of the Bodosaki Foundation (2006), και το Shaw Prize (2011).
Είναι μέλος του American Academy of Arts and Science of USA (2001), μέλος του European Academy of Sciences (2003), και μέλος του National Academy of Sciences of USA (2012).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










184