Στον Μαραθώνιο της Αθήνας για το Telethon: Πρωτοβουλία Κυπρίας φοιτήτριας της Σχ. Μοριακής Ιατρικής


  Από την πρώτη ημέρα της ένταξης της στη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου το 2016 σαν διδακτορική φοιτήτρια στο πρόγραμμα Ιατρικής Γενετικής, η Ευή Κρητιώτη ένιωσε την ανάγκη να προσφέρει έμπρακτα στους ασθενείς του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, πέραν από την ερευνητική της προσφορά μέσα στα εργαστήρια. Βλέποντας καθημερινά τους ασθενείς στο Ινστιτούτο καθώς και το έργο που επιτελεί η ομάδα του TELETHON, αποφάσισε να λάβει μέρος στο Athens Authentic 10K Marathon για οικονομική ενίσχυση του φιλανθρωπικού θεσμού.

Με το σκοπό αυτό σαν κίνητρο, η Ευή  έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό διάστημα την προπόνηση της, παρέα με φίλους και συγγενείς, οι οποίοι θα μεταφέρουν το μήνυμα του TELETHON, «ας μιλήσει η καρδιά μας» μέχρι την Αθήνα, στις 12 Νοεμβρίου 2017. Μαζί με την Ευή  για ενίσχυση του TELETHON, θα συμμετέχουν οι Έλενα Χριστούδια, Νικολέττα Ψυλλίδου, Γιάννος Βάκης, Χρίστος Βάκης και Αλέξανδρος Λιάτσος.

Όπως λέει η ίδια, «η προπόνηση ήταν ένα προσωπικό μου στοίχημα αφού ξεκίνησα κάνοντας ένα λεπτό περπάτημα και ένα λεπτό τρέξιμο και τώρα βρίσκομαι στη μισή ώρα τρεξίματος, πράγμα που δεν το φανταζόμουν ποτέ όταν ξεκίνησα. Έχουμε όλη η ομάδα σαν κίνητρο μας το σκοπό για τον οποίο τρέχουμε. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για οικονομική ενίσχυση του έργου του TELETHON. Οι ανάγκες είναι πολλές, από τη στήριξη των ασθενών για καλύτερο επίπεδο περίθαλψης και αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους, μέχρι την οικονομική υποστήριξη των ερευνητικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου καθώς και την αναβάθμιση του παραϊατρικού και τεχνικού εξοπλισμού. Αυτά όλα τα στοιχεία μας παρακίνησαν να τρέξουμε στην Αθήνα για το TELETHON. Δημιουργήσαμε μια σελίδα στο Facebook για ενημέρωση του κοινού καθώς προσπαθούμε μέσα από τις εισφορές που θα γίνονται, να προσφέρουμε όσο το δυνατό περισσότερα στο TELETHON. Θα χαρούμε πάρα πολύ αν δώσει ο καθένας ό,τι μπορεί για αυτή την προσπάθεια, έχουμε αποδείξει πάρα πολλές φορές ότι είμαστε ευαισθητοποιημένοι σαν κοινωνία σε αυτά τα θέματα και πραγματικά θα εκτιμούσαμε την εισφορά σας!»

Για εισφορά στην προσπάθεια της Ευής, μπορείτε να απευθυνθείτε στη σελίδα της ομάδας στο Facebook, Athens 10kforTelethon καθώς και στα τηλέφωνα του TELETHON 99 122472, 22392608/771.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


136