Συγχαρητήρια Ένωσης Φυσικών στο μαθητή Γ. Χατζηβασιλείου, για χάλκινο μετάλλιο


Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιου (ΚΔΣ) της Ένωσης Κυπρίων Φυσικών (ΕΚΦ), www.ekf.org.cy, με ανακοίνωση του συγχαίρει το Γιώργο Χατζηβασιλείου, μαθητή της Α' τάξης του Λυκείου Ακροπόλεως Λευκωσίας, ο οποίος αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Ακρόπολης, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην 9th International Junior Science Olympiad (IJSO) 2012, που πραγματοποιήθηκε στo Ιράν (http://www.ijso.ir/), από 1 μέχρι 12 Δεκεμβρίου 2012. Αναφέρει:

«Η τιμητική προσπάθεια του Γιώργου τιμά πρώτιστα τον ίδιο, την οικογένεια του, το σχολείο και τους καθηγητές του, αλλά και τον τόπο μας, ενώ αποδεικνύει και έμπρακτα ότι η μικρή Κύπρος μπορεί να κατορθώσει ακόμα περισσότερα με συλλογική προσπάθεια. Η ΕΚΦ αποτελεί το συντονιστή της Κυπριακής αποστολής των μαθητών στην IJSO όπου οι μαθητές διαγωνίστηκαν στα μαθήματα της Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Η IJSO είναι ένας διεθνής διαγωνισμός φυσικών επιστημών για διαγωνιζόμενους ηλικίας 15 χρονών. Δημιουργήθηκε για να προάγει τη σημαντικότητα των φυσικών επιστημών στην εκπαίδευση των νέων, δρα ως μια διεθνή πλατφόρμα δικτύωσης των νέων και έχει ως απώτερο σκοπό την προώθηση των ικανότερων και εκπαιδευτικά καταρτισμένων μαθητών στη γενιά των μελλοντικών επιστημόνων».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


162