Συγχαρητήρια Γονέων Μέσης Λευκωσίας για τα σχολεία που κέρδισαν πρώτα βραβεία στους Αγώνες Θεάτρου


H Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας,  με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των 25ων Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου, εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος σε αυτή τη διαδικασία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία: Είναι ανεκτίμητη η συνεισφορά της θεατρικής παιδείας και αγωγής, στη μόρφωση και τη δημιουργία του ολοκληρωμένου ανθρώπου που πιστεύουμε ότι δίνει το Δημόσιο Σχολείο στη κοινωνία. Η ενίσχυση και απελευθέρωση της δημιουργικότητας και της εκφραστικότητας των μαθητών, η επαφή και εξοικείωσή τους με τα διάφορα είδη εκφραστικών μέσων και δραστηριοτήτων και  η δημιουργία ευαίσθητων θεατών και φίλων του Θεάτρου είναι μερικά μόνο από τα οφέλη αυτής της προσπάθειας.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στους αγώνες! Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στoυς μαθητές, καθηγητές και διευθύνσεις των σχολείων που ανήκουν στην Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας και εξασφάλισαν πρώτη θέση στους Αγώνες:

Περιφέρεια Λευκωσίας

Γυμνάσια: Γυμνάσιο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’- Πλατύ, «Θύμα Κλοπής» του Άντριου Πέιν

Αρχαίο Δράμα (Παγκύπρια)

Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού Στροβόλου, «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη

Ασφαλώς, δεν πρέπει να παραλείψουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν με τόσο μεράκι και έδωσαν την ψυχή τους αφιερώνοντας, τις περισσότερες φορές, τον προσωπικό τους χρόνο, για τα αξιόλογα αποτελέσματα που είχαμε την ευκαιρία να δούμε στις παραστάσεις. Περαιτέρω ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο ότι αρκετοί σχολικοί θιάσοι ήταν πολυάριθμοι, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς επιβάλλεται όπως η μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στις ευκαιρίες προς τους μαθητές και όχι στις δυσκολίες συντονισμού και τα βραβεία. Στο κάτω-κάτω, ευκαιρίες για θεατρική παιδεία χρειάζονται όλα τα παιδιά και περισσότερο από τα άλλα, εκείνα που δεν φοιτούν σε θεατρικά εργαστήρια».   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










207