Συμφωνία Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου με το Carleton University του Καναδά


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου απλώνει το δίκτυ συνεργασιών του στην αμερικανική ήπειρο και συγκεκριμένα, στον Καναδά. Υπέγραψε σύμφωνο διαπανεπιστημιακής συνεργασίας με ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο, το Carleton University που βρίσκεται στην Οττάβα. Η συμφωνία ήταν το επιστέγασμα, έντονης και πολύμηνης διαβούλευσης που άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο με την επίσκεψη του αντιπρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, καθηγητή Κώστα Γουλιάμου στην πρωτεύουσα του Καναδά, Οττάβα.

Το Carleton University είναι ένα από τα 400 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Ειδικότερα, το τμήμα οικονομικών επιστημών έχει καταταχθεί σε πολύ υψηλή θέση αφού βρίσκεται ανάμεσα στο 3% παγκοσμίως, στο γνωστικό πεδίο του διεθνούς εμπορίου. Πιο συγκεκριμένα κατέχει τη 18η θέση ανάμεσα σε 728 πανεπιστημιακά τμήματα σ’ αυτό το πεδίο. Το Carleton University γενικότερα φημίζεται για τη δυναμικότητά του στην έρευνα και προσφέρει συνολικά, 65 ακαδημαϊκά προγράμματα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων. Έχει καθιερωθεί μεταξύ άλλων, στους τομείς της περιβαλλοντικής μηχανικής, της ασφάλειας, της διοίκησης επιχειρήσεων και των κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών.

Το σύμφωνο διαπανεπιστημιακής συνεργασίας υπέγραψαν η πρόεδρος του Carleton University Dr Roseann O’Reilly Runte και ο αντιπρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Κώστας Γουλιάμος. Ο κ. Γουλιάμος δήλωσε: «Με δεδομένο ότι ο Καναδάς είναι μια από τις πιο σημαντικές χώρες στον κόσμο, στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, η συμφωνία αυτή αποκτά ειδική βαρύτητα με προστιθέμενη ακαδημαϊκή αξία και για την Κύπρο αλλά και ειδικότερα για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Το γεγονός ότι το Carleton University συνυπόγραψε αυτή τη διαπανεπιστημιακή συνεργασία αποδεικνύει ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης για την ποιοτική δουλειά που επιτελεί τόσο στα προγράμματα σπουδών όσο και στην έρευνα. Στις σημερινές συνθήκες, η εξωστρέφεια ενός πανεπιστημίου και οι διεθνείς συνεργασίες έχουν πολλαπλασιαστική ισχύ προς όφελος και των φοιτητών αλλά και του ακαδημαϊκού προσωπικού».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










157