Συμφωνία Τεχνολογικής αναβάθμισης και ακαδημαϊκής συνεργασίας Παν. Κύπρου και Ideas2Life Ltd


Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου (www.cs.ucy.ac.cy) ανακοινώνει την υπογραφή Συμφωνίας Συναντίληψης για την Τεχνολογική και Ακαδημαϊκή Συνεργασία μεταξύ του Τμήματος και της νεοφυούς εταιρείας Ideas2Life. H Συμφωνία υπεγράφη την 12η Νοεμβρίου 2013 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον Καθηγητή Μάριο Δ. Δικαιάκο, Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής, και τον κ. Μιχάλη Οικονόμου, Chief Business Develoment Officer της Ideas2Life.

H Συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική του Τμήματος Πληροφορικής με στόχο: α) την προώθηση της συνεργασίας και του διαλόγου με καινοτόμες εταιρείες της Κύπρου και του εξωτερικού σε θέματα εκπαίδευσης, έρευνας, καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορικής, β) τη διασύνδεση των φοιτητών και των αποφοίτων του Τμήματος με την αγορά εργασίας και γ) την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών μεταξύ του Πανεπιστημίου και καινοτόμων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

H Ideas2Life Ltd είναι νεοφυής (start-up) επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στην Κύπρο και στο εξωτερικό, και αποσκοπεί στην μετατροπή καινοτόμων και δημιουργικών ιδεών σε διαδικτυακές υπηρεσίες. Μεταξύ άλλων, η Ideas2Life έχει δημιουργήσει και θέσει σε λειτουργία εδώ και έναν χρόνο τη διαδικτυακή αγορά εργασίας AtYourService.com.cy.

Η συμφωνία προνοεί τις δυνατότητες  πραγματοποίησης κοινών δράσεων σε θέματα όπως Πρακτική Άσκηση Φοιτητών, Εκπόνηση Διατριβών και Συνεργασία σε Έργα Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας. Η Συμφωνία δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες συμπληρωματικής κατάρτισης των φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και εργοδότησης αποφοίτων σε θέματα υψηλής τεχνολογίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










126