Συμφώνησαν κοινό χάρτη δράσεων οι πρυτάνεις Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και Πανεπιστημίου Μακεδονίας


Περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των πανεπιστημίων τους στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας, αλλά και της δημιουργίας κοινών προγραμμάτων αποφάσισαν οι πρυτάνεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κώστας Γουλιάμος και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης.

Οι δύο πρυτάνεις είχαν συνάντηση μακράς διάρκειας στη Θεσσαλονίκη όπου μεταξύ άλλων συμφώνησαν στη διαμόρφωση ενός κοινού χάρτη δράσεων με επίκεντρο τομείς αιχμής της Aνώτατης Παιδείας που να καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας μέσα από σπουδές υψηλής επιστημονικής αξίας, έτσι ώστε να δημιουργούνται άριστες προοπτικές επαγγελματικής ανάδειξης των φοιτητών. Tα δυο πανεπιστήμια, σε πολλούς τομείς προωθούν ήδη πρακτικές αριστείας στη διδασκαλία, στα προγράμματα σπουδών, στην έρευνα και τις υποδομές.

Επιπρόσθετα, οι δύο πρυτάνεις συμφώνησαν να συνεργαστούν με δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και ερευνητικά κέντρα που θα συμπληρώνουν και ενισχύουν τους στρατηγικούς στόχους των δύο πανεπιστημίων. Σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κώστας Γουλιάμος υπογράμμισε ότι «το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι, με στόχο την παραγωγή και προαγωγή νέας γνώσης μέσα από καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και έρευνας προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε φοιτητές και προσωπικό».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης αποδέχθηκε την πρόσκληση του ομολόγου του πρύτανη Κώστα Γουλιάμου για να επισκεφθεί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










122