Συμμετοχή Αίγλης Παντελάκη στο διεθνές Φόρουμ Διαπολιτισμικού Διαλόγου, στο Μπακού


Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα Αίγλη Παντελάκη, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, συμμετείχε στο 3 ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 18 και 19 Μαΐου 2015.  

Το Φόρουμ, το οποίο είχε ως θέμα τον Διαπολιτισμικό Διάλογο και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη ( Culture and Sustainable Development in the post -2015 Development Agenda ), εστίασε στις προκλήσεις που αναφύονται σε σχέση με θέματα ασφάλειας, διαθρησκευτικού διαλόγου και ενίσχυσης των σχέσεων του πολιτισμού με την παιδεία.

Οι εισηγήσεις της κας Παντελάκη αναφορικά με το εν λόγω θέμα αναφέρονταν στη μεγάλη σημασία που διαδραματίζει ο πολιτισμός σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και σε θέματα επίλυσης διαφορών και συγκρούσεων, ιδιαίτερα μάλιστα στο πλαίσιο της μετά το 2015 Αναπτυξιακής Ατζέντας.

Στις εισηγήσεις της κας Παντελάκη περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, θέματα διατύπωσης ξεκάθαρης πολιτιστικής πολιτικής, με συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους, οι οποίοι να συσχετίζουν τα ζητήματα ανάπτυξης με τα ζητήματα πολιτισμού, έτσι ώστε να προωθείται η αμοιβαία κατανόηση και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. 

 

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


91